glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Pui pe pat de legume

Ingrediente:
900 g carne de pui AVIS (pulpe și copănele), ierburi aromate (cimbru, oregano, rozmarin),  piper,  pătrunjel proaspăt, tocat,  sare,  ulei de măsline,  1-2 lingurițe oțet balsamic,  1 mix de legume morcovi ceapă, usturoi, cartofi, ciuperci.

Metoda de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Între timp, spală și pregătește legumele pe care le vei folosi. Taie-le în bucăți mai mici, cât pentru o îmbucătură. Pune-le în tavă și stropește-le cu ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper și ierburi aromatice.  Peste patul de legume, aranjează bucățile de pui AVIS, după ce le-ai uns cu ulei de măsline și le-ai condimentat cu sare și piper. Lasă totul la cuptor o oră, până ce puiul AVIS este gata. Apoi, scoate-l pe un platou și lasă-l să stea puțin înainte de a le servi. Amestecă legumele și mai coace-le 5-10 minute dacă este nevoie. Servește-le cu pătrunjel proaspăt deasupra.

Vezi și

Close