glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Pui la cuptor!

Ingrediente:

1 pui întreg AVIS, 1 bucată de lămâie, 1 bucată de usturoi, 60 ml unt topit, 1 linguriță sare, 1 linguriță piper negru măcinat

 

Metodă de preparare:

Spălați bine puiul AVIS și îl uscați cu prosoape de hârtie (Este foarte important ca puiul să fie cât mai uscat posibil, ceea ce ajută la rumenire).
Puneți puiul AVIS pe un tocător cu pieptul în sus și cu ajutorul unui cuțit ascuțit tăiați prin zona liberă a pielii care leagă pulpa de carcasă.
Condimentați bine puiul AVIS cu sare și piper, atât la exterior, cât și în interior.
Puneți puiul AVIS  într-o tigaie de fontă cu diametrul 28 cm, cu pieptul de pui în sus.
Tăiați lămâia în jumătate și le scoateți semințele vizibile.
Tăiați în jumătate căpățâna de usturoi.
Aranjați lămâile și usturoiul cu partea tăiată în jos în tigaie în jurul puiului AVIS.
Turnați untul topit peste pui și dați tigaia la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 45-55 de minute.
Coaceți până când puiul este bine rumenit și gătit, încercând după 45 de minute.
Pentru a verifica puiul AVIS dacă este gata, scoateți cu grijă tigaia din cuptor, înfigeți un cuțit în articulațiile pulpelor (dacă sucul este clar, puiul este gata făcut, iar dacă vedeți o culoare roz, mai coaceți încă 5-10 minute).
Scoateți puiul gătit din cuptor și îl lăsați 10 minute să se odihnească. Transferați-l pe un platou și turnați sosul obținut peste pui. Serviți carnea de pui alaturi de o salată sau frunze de salată.
Savurați cu plăcere!