glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Pui la cuptor cu legume

Ingrediente:
1 bucată pui întreg, 4 căței de usturoi, 2 bucăți de morcov, 1 ceapă, 3 cartofi, 20 g rozmarin, 60 ml ulei de măsline, 50 g lămâi, 1 linguriță sare, jumătate linguriță piper negru măcinat

Metodă de preparare:
Spălați și tăiați cartofii, morcovii și ceapa cuburi, iar lămâia tăiați-o felii. Puneți în tava de formă guguluf (diametru 20 cm) legumele tăiate anterior, usturoiul și uleiul de masline. Asezonați cu sare și piper negru. Amestecați toate legumele, puneți deasupra feliile de lămâie și rozmarinul. Pe orificiu central al tavei puneți o bucată de folie de staniol și deasupra lui puneți puiul. Asezonați puiul cu sare și piper și stropiți-l cu ulei de masline. Dați tava în cuptor la temperatura de 220°C pentru 55 de minute.

Vezi și

Close