glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Pui Kung Pao

Pui Kung Pao este una dintre cele mai faimoase rețete chinezești. Se prepară din ingrediente pe care în mod normal nu ai îndrăzni să le combini, este incredibil de iute și foarte ușor de gătit. O lume întreagă adora acest preparat asiatic  deoarece reprezintă o reală nebunie de gusturi: dulce, acrișor, iute și sărat.

Ingrediente :

  • 1/2 kg piept de pui AVIS 3000 dezosat și fără piele tăiat cubulețe
  • 2 linguri vin alb
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 linguri amidon dizolvat în 2 linguri de apă
  • 2 linguri sos chili
  • 1 linguriță oțet
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 4 cepe verzi tocate
  • 1 lingură de usturoi tocat
  • 1 cană castane chinezești de apă
  • 1 cană alune tocate

Mod de preparare

  1. Se amestecă o lingură de vin, o lingură sos de soia, o lingură de ulei de susan și o lingură de amidon amestecat în apa. Se amestecă bine până când se face un sos. Se pun bucățile de pui într-un bol de sticlă și se adaugă sosul. Se acoperă vasul și se pune la frigider timp de 30 de minute.
  2. Amestecăm o lingură de vin, o lingură sos de soia, o lingură de ulei de susan și o lingură de amidon amestecat în apă, sosul chili, oțetul și zahărul brun. Se amestecă și apoi se adaugă ceapa verde, usturoiul, castanele de apă și alunele. Se pune într-o tigaie medie.
  3. Scoatem carnea de pui din sos și se pune la prăjit într-o tigaie mare. Se prăjește și se amestecă până când puiul este făcut.
  4. Punem tigaia medie cu sosul la foc mic până când devine aromat sosul. Adăugăm carnea de pui și lăsăm să fiarbă împreună până când sosul se îngroașă.

Poftă bună!

 

Sursa: www.oreteta.ro

Back to top button
Close
Close