glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

PUI ÎNTREG CROCANT

Ingrediente:
1 pui întreg AVIS, 8 căței de usturoi, sare, boia și piper după gust, 3 linguri de unt topit, 1 lingură sos de soia, 150 ml bere.

Metodă de preparare:
Îl pregătești în 5 minute, se face atât de simplu încât nu ai nevoie de nicio cunoțtință culinară. Ca să nu mai spunem că dintr-o muncă minimă hrănești… chiar și o armată întreagă înfometată! Fraged și aromat, cu o crustă crocantă și ușor afumată delicioasă, garantat îți va ieși mai bun decât puiul de la rotisor din oraș.
Spală bine puiul, pe dinăuntru și pe dinafară. Tamponează cu niște șervete de hârtie să îl usuci. Încet, ridică pielea de pe pui fără să o rupi de tot cu o mână și cu cealaltă împrăștie în mod egal, jumătate din cantitatea de usturoi între piele și carne. Restul de pui împrăștie-l înăuntrul puiului. Unge cu untul topit puiul pe dinafară. Presară sare, piper și boia din belșug.
Poziționează grătarul cuptorului pe poziția cea mai de jos și preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Într-o tavă care nu lipește, pune puiul, cu pieptul în jos și cu aripile împăturite dedesubt. Dă la cuptor 25 de minute la temperatură medie spre maximă.
Scoate tava, întoarce puiul cu susul în jos. Toarnă cu ajutorul unei linguri, peste pui, din sosul format în tavă și cu extra unt, dacă simți că e nevoie. Dă la cuptor încă 15-25 minute, scăzând un pic temperatura cuptorului.
Scoate tava, toarnă deasupra o combinație de sos de soia și bere și dă la cuptor la temperatură maximă încă 10-20 de minute.
Când îl scoți de tot, lasă-l să se odihnească 20 minute înainte să îl tai.

Vezi și

Close