glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Final de an cu meciuri în Cupa României pentru juniori la futsal

Între ultimele partide din 2018 în futsalul autohton s-au înscris nu doar cele ale seniorilor din Liga 1 şi Liga 2, ci şi cele contând pentru Cupa României Juniori U-19 Futsal, ediţia 2018 – 2019. Două echipe din Deva, Autobergamo şi West, au fost angrenate în această competiţie. Reamintim, Autobergamo U-19 este deţinătoarea trofeului la această categorie de vârstă, reuşind în sezonul trecut eventul campionat – cupă în întrecerea juniorilor.

Din păcate, tocmai câştigătoarea ediţiei precedente a părăsit prematur întrecerea. Lipsită de aportul a mai mulţi jucători de bază, trecuţi cu arme şi bagaje în tabăra concitadinei West, Autobergamo a fost învinsă chiar în primul tur, la Reşiţa, de Muncitorul, scor 10 – 8. Cea mai nouă reprezentantă a Devei în futsal, West, a trecut în turul al doilea al Cupei de aceeaşi Muncitorul Reşiţa cu 8 – 4 şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei.
În această fază, West va întâlni în dublă manşă, tur-retur, pe Forta Oltenia Craiova. Primul meci este programat la Deva, în 12 februarie 2019. Mai sunt calificate între ultimele 16 formaţii rămase în cursa pentru trofeu nume cunoscute, ca United Galaţi (vicecampioana ţării la U-19), Informatica Timişoara sau FK Odorheiu Secuiesc. Dunărea Călăraşi, finalista ediţiei trecute, a fost şi ea eliminată surprinzător în turul doi de Viitorul Buzău.

Sistemul competiţional în Cupa României Juniori U-19 Futsal

Sistemul competiţional al Cupei României U-19 Futsal este format din mai multe faze, în funcţie de numărul echipelor din fiecare serie.
Serie de 5 echipe:
Faza preliminară este reprezentată de turul fazei 1 a Campionatului Naţional.
Faza 1 – constă în meciuri eliminatorii (o singură manşă) pe terenul echipei mai slab clasate la finalul fazei preliminare, astfel:
Locul 5 – Locul 4
învingătoare Loc 5/4 – Locul 1
Locul 3 – Locul 2
Serie de 6 echipe:
Faza preliminară este reprezentată de turul fazei 1 a Campionatului Naţional.
Faza 1 – constă în meciuri eliminatorii (o singură manşă) pe terenul echipei mai slab clasate la finalul fazei preliminare, astfel:
Locul 6 – Locul 1
Locul 5 – Locul 2
Locul 4 – Locul 3
Serie de 7 echipe:
Faza preliminară este reprezentată de turul fazei 1 a Campionatului Naţional.
Faza 1 – constă în meciuri eliminatorii (o singură manşă) pe terenul echipei mai slab clasate la finalul fazei preliminare, astfel:
Locul 7 – Locul 6
învingătoare Loc 7/6 – Locul 1
Locul 5 – Locul 2
Locul 4 – Locul 3
Faza 2 a Cupei României:
Meciuri de baraj tur retur între echipele calificate din faza anterioară a competiţiei (16 echipe, 8 întâlniri tur-retur).
Împerecherea se face de către Comisia de Fotbal în Sală respectând criteriul geografic, încercând pe cât posibil să nu fie împerecheate echipe care fac parte din aceeaşi serie regională.
În caz de egalitate perfectă la finalul celor două meciuri, criteriul de departajare va fi numărul mai mare de goluri marcate în deplasare; dacă după aplicarea acestui criteriu egalitatea persistă
se va trece la executarea loviturilor de departajare de la punctul de 6 metri.
Echipele câştigătoare ale întâlnirilor tur-retur se califică la Turneul Final al Cupei României U-19 Futsal.

Turneul Final al Cupei României U-19

Se dispută în sistem eliminatoriu: sferturi de finală, semifinale, finală.
Împerecherea se face prin tragere la sorţi, ţinând cont ca în sferturile de finala să nu joace două echipe care fac parte din aceeaşi serie regională.
Departajarea echipelor cu acelaşi număr de puncte (atât în clasamentul final cât şi în clasamentul locurilor secunde) se va face respectând prevederile art. 27 alin. 3 din ROAF Sală. Dacă după aplicarea tuturor criteriilor respective echipele nu pot fi departajate atunci se va aplica criteriul fair-play, totalizând cartonaşele galbene (1 punct) şi cele roşii (3 puncte) acordate, echipa cu număr de puncte mai mic fiind câştigătoare. Dacă şi după aplicarea acestui criteriu echipele nu pot fi departajate se va proceda la tragerea la sorţi.
Turneul final se va desfăşura într-o localitate stabilită de Comisia de Fotbal în Sală a FRF. Cluburile care doresc să organizeze turneul final al Cupei României vor depune oferte de organizare, urmând ca acestea să fie analizate de Comisia de Fotbal în Sală şi Fotbal pe Plajă din cadrul FRF, aceasta hotărând locaţia de desfăşurare a turneului final. Echipele participante la turneul final vor primi un sprijin financiar suplimentar din partea FRF.

Regulamentul în Cupa României Juniori U-19 Futsal

În Cupa României Juniori U-19 Futsal participă echipele de futsal juniori care participă şi în cadrul Campionatului Naţional.
Au drept de joc în Campionatul Naţional Juniori Futsal U-19 jucatorii născuţi după data de 01.01.2000.
Este obligatoriu ca pe carnetul de joc să fie aplicată viza anuala a Federaţiei Române de Fotbal.
Identificarea jucatorilor juniori în jocurile din această competiţie se face pe baza carnetului de legitimare eliberat de FRF sau AJF, vizat de FRF împreună cu cartea de identitate sau paşaportul în original sau copie. Neprezentarea cărţii de identitate sau a paşaportului în original sau copie atrage imposibilitatea
participării la jocul respectiv.
Echipele vor putea înscrie pe foaia de joc şi vor putea utiliza pe parcursul unui joc şi un număr de maxim 2 jucători născuţi în anul 1998 sau 1999 eligibili pentru echipele naţionale ale României. Se va aplica şi pentru aceşti jucători art.3 din prezentul regulament.
Echipele vor înscrie pe foaia de joc la fiecare partidă un număr minim de 7 jucători născuţi după data de 01.01.2000. Nerespectarea acestei prevederi va duce la omologarea rezultatului respectivei partide cu scorul de 5 – 0 în favoarea echipei adverse. Arbitrii sunt obligaţi să verifice la începutul fiecarei partide
prezenţa fizică la teren a celor 7 jucători născuţi după data de 01.01.2000 şi să elimine de pe raportul de joc jucătorii care nu sunt prezenţi.
Jucatorii vor beneficia de legitimare şi viza anuală gratuită la Federaţia Româna de Fotbal.
Durata unui joc va fi de 40 minute timp efectiv, respectând prevederile din Legile Jocului – Futsal.
Jocurile care se termină la egalitate şi în care trebuie stabilită o învingătoare (meciuri eliminatorii, semifinale, finale etc) vor fi urmate direct de executarea loviturilor de penalitate conform regulamentelor în vigoare.

Cupa României U-19 – faza 1

etapa 1
Imperial Wet Miercurea Ciuc – AS Inter Gheorgheni 3 – 6
Viitorul Verneşti – SCM Gloria Buzău 0 – 4
Muncitorul Reşiţa – Autobergamo Deva 10 – 8

etapa 2
CN Nicu Gane Fălticeni – Sporting Dărăbani 7 – 6
Bukovina Vicov – CSM Vaslui 9 – 8
Futsal Poli Iaşi – Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ 0 – 7
SCM Gloria Buzău – CS United Galaţi 1 – 13
Viitorul Buzău – FC Dunărea Călăraşi 4 – 2
Luceafărul Buzău – Olimpia Râmnicu Sărat 3 – 4
AS Inter Gheorgheni – FK Odorheiu Secuiesc 2 – 6
Kereszthegy Remetea – KSE Târgu Secuiesc 4 – 12
CFF Clujana Cluj Napoca – CSM Târgu Mureş 3 – 6
Korondy Junior Corund – Pro Tineret Sighişoara 13 – 5
Informatica Timişoara – Şoimii Şimand 8 – 3
Muncitorul Reşiţa – West Deva 4 – 8
Viitorul Ştiinţa Craiova – Viitorul Băleasa 0 – 3
Liceul Tehnologic Auto Craiova – CSJ Ştiinţa Universitatea Craiova 6 – 5
Metropolitan Işalniţa – Forţa Oltenia Craiova 3 – 8

optimi, 12 februarie 2019
Bukovina Vicov – Korondy Junior Corund
CN Nicu Gane Fălticeni – CS United Galaţi
Viitorul Buzău – KSE Târgu Secuiesc
Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ – Olimpia Râmnicu Sărat
FK Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj Napoca
Liceul Tehnologic Auto Craiova – CSM Târgu Mureş
Informatica Timişoara – Viitorul Băleasa
West Deva – Forţa Oltenia Craiova