glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Pui în sos de smântână cu brânză

INGREDIENTE:

500 g piept de pui AVIS

4-5 linguri ulei

Pentru sos:

3 linguri ulei

3 căței usturoi

1 lingură de făină

cca 150 ml supă pui (sau apa)

200 ml smântână pentru gătit

60-70 g brânză rasă

1/2 linguriță usturoi granule

două mâini de baby spanac (opțional)

sare, piper

PREPARARE: 

Tăiem pieptul de pui AVIS fâșii groase cam cât degetul mare, pe lung, îl sărăm, piperăm și îl prăjim în 4-5 linguri de ulei. Cum puiul lasă destul de multă apa, le-am înnăbușit cam 10-15 minute, apoi le-am întors și prăjit până când apa a început să se evapore, și le-am rumenit pe toate părțile. Le scoatem pe o farfurie. Adăugăm încă 2-3 linguri de ulei și prăjim puțin usturoiul pisat (sau tocat mărunt). Atenție, doar 10-20 de secunde, dar la foc mic, să nu se ardă. Adăugăm o lingură de făină și amestecăm cu un tel până omogenizăm compoziția. Adăugăm supă de pui (sau apa), smântâna lichidă, brânză rasă, sare, piper, spanacul (dacă punem) și puiul prăjit anterior și lăsăm să fiarbă acoperit, amestecând din când în când, cca 10 minute până când se întrepătrund aromele.

Servim cu orez, paste sau cu o simplă salată. Poftă bună!

Back to top button