glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Pui în sos de lapte

Ingrediente:

  • Un pui întreg AVIS 3000
  • ½ baton de scorțișoară
  • 1 mână de frunze de salvie
  • 2 lămâi
  • 10 căței de usturoi
  • 600 ml lapte

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Asezonează puiul AVIS cu sare și piper și prăjește-l într-o oală cu puțin ulei până devine auriu. Întoarce-l pe toate părțile, să se prăjească uniform. Scoate oală de pe foc, pune puiul pe o farfurie și aruncă uleiul rămas. Pune puiul înapoi în oală, împreună cu scorțișoară, frunzele de salvie, zeamă de lămâie, usturoiul și laptele. Pune oală în cuptorul încins și lasă puiul la gătit timp de 1 oră și 30 de minute, stropindu-l din când în când cu sucurile din vas. Din combinația de zeamă de lămâie și lapte va rezultă un sos fanstastic! Când puiul este gata, scoate carnea de pe oase și împarte-o pe farfurii, cu destul sos pe deasupra. Servește totul împreună cu o salată verde sau lângă un piure de cartofi.

Poftă bună!

Back to top button
Close
Close