glasul-hd.ro Web analytics


Timp liber

Activități de autoîngrijire pe care le poți face acasă

Conceptul de autoîngrijire este unul relativ nou la noi în țară. În general, oamenii nu acordă prea mult interes acestui subiect. Cu toate acestea, este importat să înțelegi că această grijă trebuie să facă parte din rutina zilnică. Cu alte cuvinte, putem spune că acesta este ca un parcurs diferit pentru fiecare dintre noi. Activitățile pe care le alegi trebuie să îți aducă satisfacție și să te facă să te simți bine.  Oricât de încărcată ar fi ziua ta, este important să îți acorzi câteva clipe de relaxare. În rândurile următoare vor fi prezentate câteva activități care pot fi luate drept model. În mod evident, ele pot fi adaptate în funcție de preferințe.

Vizionează filmul tău preferat

Un prim lucru pe care îl poți face pentru a te elibera de stres este să vizionezi un film. În zilele noastre varietatea este foarte mare, așa că chiar dacă nu ai încă un film preferat, ai posibilitatea să-l găsești. Platformele de profil oferă opțiuni pentru toate gusturile.

Tot ce trebuie să faci este să-ți pregătești o cană cu ceai, o gustare preferată și să te așezi comod pe canapea. În urma filmului vizionat cu siguranță te vei simți mai bine și vei reuși să te detașezi de realitatea cotidiană.

Totuși, dacă nu îți place să vizionezi filme poți opta pentru un serial sau un filmuleț care să te destindă.

Ascultă muzică și dansează

Nu trebuie să iei acest sfat literalmente. Însă a fost dovedit în mai multe rânduri că muzica are o putere excelentă de relaxare. Alege câteva piese care te fac să te simți bine și fă sonorul mai tare, vei vedea diferența imediat.

Multă lume recunoaște că muzica îi ajută să treacă mai ușor peste anumite momente. Fie că faci curat, gătești sau vrei pur și simplu să te eliberezi de stres, câteva minute în care asculți muzică vor face minuni.

Poate nu știai acest lucru, dar muzica te ajută să dormi mai bine. Dacă vrei să reduci din insomnii, este indicat să asculți puțină muzică clasică înainte de culcare. De asemenea, muzica reduce depresia, te face mai fericit, îți îmbunătățește memoria și te ajută să înveți mai ușor.

Sport și mișcare

Așa cum a fost menționat anterior, procesul de autoîngrijire se referă la totalul acțiunilor pe care le faci pentru a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate. Când vine vorba despre acest aspect, este bine de știut că sportul și alte activități similare sunt benefice pentru creierul tău.

În timp ce mișcarea și sportul te ajută să te menții în formă, activitățile pentru minte îți îmbunătățesc memoria și concentrarea. Din fericire, există mai multe activități din care poți alege. Printre acestea se numără jocurile de puzzle, pokerul, jocurile de ruletă, cuvintele încrucișate, darts și alte jocuri de societate. Toate acestea pot fi accesate de acasă și sunt foarte distractive. Jocurile de cazinou online sunt un mod bun de a te elibera de stres, de a-ți îmbunătăți atenția, autocontrolul și de ce nu, de a-ți menține spiritul competitiv.

Citește o carte

Un alt sfat practic pe care îl poți avea în vedere este să citești o carte. Cu toate că în zilele noastre interesul față de această activitate a scăzut considerabil, câteva momente de lectură te vor face să te simți mai bine.

În funcție de domeniul care te pasionează poți găsi diferite tipuri de cărți care să îți ofere informații suplimentare și care să te elibereze de stres. Se pare că chiar și 5-10 minute pe care le petreci citind pot reduce considerabil nivelul de stres resimțit și îți pot reduce ritmul cardiac.

Poate fi tentant să citești ceva în format electronic, dar există un farmec aparte pe care îl resimți atunci când răsfoiești paginile unei cărți.

Pregătește o baie relaxantă

Ultima, dar nu cea din urmă activitate este legată de relaxare la un alt nivel. Se știe deja foarte bine că băile oferă un anumit nivel de confort care poate fi greu egalat.

Ei bine, vestea bună este că poți pregăti o sesiune de spa chiar la tine acasă. Dacă nu ai o cadă în casă, poți înlocui acest ritual cu un duș în care folosești diferite măști sau săruri speciale. Dacă ai chef de o ieșire poți să îți faci o programare la masaj.

Autoîngrijirea te face să te simți mai bine în pielea ta și te ajută să apreciezi lucrurile aparent nesemnificative. Nu este niciodată prea târziu să te gândești la tine, în schimb este important să îți acorzi în fiecare zi câteva clipe de răsfăț.

Back to top button
Close
Close