glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Pui cu sos de şofran

Şofranul este unul dintre cele mai scumpe ingrediente din lume, dar poate schimba gustul oricărei mâncări, din bun în mai bun! Reţeta pentru pui cu sos de şofran ar trebui încercată cu siguranţă!

Ingrediente :

  • 1 kg pui AVIS 3000
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 3 foi dafin
  • 2 morcovi
  • 1 linguriță scorţişoară
  • 1/2 linguriță cuişoare măcinate
  • 3 linguri chimen măcinat
  • şofran cât un vârf de ac
  • ulei pentru prăjit
  • sare şi piper

Mod de preparare

  1. Puiul se porţionează şi se înlătură pielea. Se presară cu sare, piper, 1/2 linguriţă de scorţişoară şi jumătate din cantitatea de cuişoare praf.
  2. Se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţile de pui. Când s-au rumenit frumos, se adaugă ceapa tăiată peştişori, morcovii tăiaţi lamele cât mai fine, ardeiul, cubulețe, foile de dafin, usturoiul și ghimbirul. Se amestecă şi se lasă 4-5 minute pe foc.
  3. Între timp, se pune într-un vas chimenul măcinat, se adaugă şofranul şi o lingură de apă. Se amestecă pentru a obţine o pastă care se toarnă peste pui. Se lasă 2-3 minute şi apoi se adaugă 200 ml apă şi se lasă la fiert 20 de minute amestecând din când în când.
  4. Când sosul a devenit gros şi ingredientele s-au fiert, mâncarea e gata. Se scot frunzele de dafin şi se aduce la masă.

 

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Back to top button
Close
Close