glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Pui cu linte roșie la cuptor

Lintea este o alternativă serioasă la fasole datorită timpului scăzut de fierbere și a conținutului bogat în fibre, magneziu, fier și proteine, dar și prin lipsa colesterolului.

Ingrediente :

  • 2 pulpe întregi de pui AVIS 3000
  • 1 ceapă medie
  • 3 căței usturoi
  • 1 linguriță cu vârf pastă de roșii
  • 1/4 linguriță boia afumată
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 fire mărar
  • 250 grame linte roșie
  • 12 roșii cherry
  • 1 linguriță ulei de măsline + puțin pentru uns pulpele
  • sare, piper negru, turmeric

Mod de preparare

  1. Se presară carnea cu sare, piper negru și turmeric pe ambele părți. Se picură puțin ulei și se unge.
  2. Se pune o cratiță pe foc mediu spre mic și se așază carnea cu pielea în jos. Se rumenește așa cam 10 minute, fără să mișcați carnea, doar trageți cu ochiul dedesubt să vedeți cum arată. Se întoarce carnea și se mai prăjește 5 minute.
  3. În acest timp ar fi trebuit să se adune puțină grăsime în cratiță. Trageți carnea spre margine și în mijloc adăugați ceapa tocată mărunt. Căliți 5 minute, amestecând când și când. Adăugați usturoiul strivit și mai căliți 1 minut.
  4. Adăugați pasta de roții și căliți încă 2 minute. Adăugați boaiaua și oregano și amestecați rapid.
  5. Turnați 650 ml apă și aduceți conținutul la fierbere. Adăugați dafinul rupt în două. Presărați și puțină sare în apă.
  6. Mutați cratița la cuptor, la 180 C și lăsați să fiarbă timp de 30 minute.
  7. Scoateți cratița și gustați lichidul. Ar trebuie să fie ca o supă gustoasă. Dregeți de sare, ținând cont că adăugați și lintea. Turnați lintea (spălată înainte în câteva ape până apa rămâne curată pe ea) printre bucățile de carne. Adăugați și jumătate din mărarul tocat. Cu o lingură ajutați să fie distribuită egal pe fundul cratiței. Scuturați apoi cratița ca să se mai uniformizeze lintea. Pare mult lichid acum, dar lintea se va umfla și va absorbi supa.
  8. Introduceți iar cratița la cuptor, scădeți temperatura la 160 C, și lăsați să se facă 15 minute.
  9. Între timp amestecați roșiile cu restul de mărar tocat (am pus jumătate mărar și jumătate pătrunjel) și 1 lingurița de ulei. Amestecați.
  10. Turnați roșiile pe lângă pui, cu tot cu verdeață. Mai dați la cuptor încă 15 minute. Verificați să fie făcută lintea după acest timp. Testați în centru și luați mai de la fundul cratiței, acolo se face cel mai greu.
  11. E bun imediat sau reîncălzit.

Poftă bună!

 

Sursa: www. www.e-retete.ro

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close