glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

PUI CU CEAPĂ LA CUPTOR

Ingrediente:
4 pulpe de pui, 1/2 linguriță boia de ardei dulce, 1/4 linguriță șofran, 1/4 linguriță chimion, sare, piper, 1 cățel de usturoi, 200 g șalotă (ceapă mică), 2 linguri vin alb, 5 linguri ulei, 50 ml supa de legume, 1 crenguță rozmarin.

Metodă de preparare:
Punem toate condimentele într-o ceaşcă şi le amestecăm până se omogenizează. Ungem bucăţile de pui cu 2 linguri ulei apoi presăram condimentele. Lăsăm puiul la rece pentru 20-30 minute. Călim puiul preţ de 4-5 minute pe ambele părţi în 3 linguri ulei. Mutăm puiul cu 2-3 linguri din uleiul în care a fost prăjit într-un vas termorezistent. Punem lângă acesta șalota (ceapă mică). Adăugăm vinul, restul de ulei, usturoiul tăiat în 4, câteva frunze de rozmarin şi acoperim cu o folie de staniol. Dăm vasul la cuptorul preâncălzit la 200°C pentru 45 minute, apoi scoatem folia şi lăsăm să se rumenească pe ambele părţi (cam 15 minute pentru fiecare parte, în funcţie de puterea cuptorului). Verificăm dacă ceapă este moale – dacă este nevoie o mai lăsăm în cuptor până capătă „consitența” dorită.
Servim puiul cald, însoţit de o garnitură de orez şi salată.

Vezi și

Close