glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Posibilă schimbare la vârful Consiliului Județean. S-a săturat Mircea Bobora de administrație?

Surse din Consiliul Județean dau ca aproape sigură plecarea președintelui Mircea Bobora din fruntea administrației județene încă de la ședința ordinară care va avea loc vineri. Considerat unul dintre managerii de top din județul Hunedoara, fostul director al fabricii de ciment Carpatcement din Chișcădaga, aparținând holdingului german Heidelberg Cement, Bobora s-a arătat depășit de modul de lucru din administrația publică și de problemele județului Hunedoara.

Nu este pentru prima dată când din Consiliul Județean pornesc zvonuri referitoare la schimbarea unor șefi. Dar este prima dată când surse bine informate din instituție susțin că președintele Mircea Bobora s-ar fi săturat de administrația publică, după o viață petrecută în managementul privat, și în ultima parte chiar în cel corporatist.

Ședința de vineri poate să aducă șef nou la Consiliul Județean

Ședința ordinară a Consiliului Județean Hunedoara, programată pentru vineri, ar putea să aducă schimbarea „prorocită” în fruntea Consiliului Județean. Conform acelorași surse, în locul lui Mircea Bobora va fi propus de PSD actualul vicepreședinte, Daniel Andronache, urmând ca postul acestuia să fie ocupat de un alt reprezentant al social-democraților.

Spitalul și birocrația din administrație i-au venit de hac

Pentru un manager corporatist, adaptarea la mecanismul ancrasat al administrației publice poate fi imposibilă. Se pare că acest lucru îl determină și pe Mircea Bobora să se retragă din fruntea Consiliului Județean. Din 18 decembrie 2017, când a fost ales în fruntea Consiliului Județean Hunedoara, ca urmare a demisiei președintelui Laurențiu Nistor – care a optat pentru mandatul de deputat, Mircea Bobora s-a confruntat cu foarte multe probleme greu de rezolvat. E drept că multe dintre acestea au fost moștenite, gata blocate, încă de pe vremea administrației Moloț. Printre problemele pe care Bobora pare că nu a putut să le găsească rezolvare se numără Spitalul Județean de Urgență, aflat în pragul colapsului; Deponeul Ecologic de la Bârcea Mare, care nu are încă un operator desemnat prin licitație; Secția de Pediatrie a Spitalului Județean; Casa de Cultură din municipiul Hunedoara sau Incubatorul de Afaceri din Simeria.

Andronache, „mantaua de vreme rea”

Vicepreședintele Consiliului Județean, Daniel Andronache, este numele vehiculat pentru înlocuirea lui Mircea Bobora. Andronache a fost, în ultimii ani, „salvatorul” de serviciu al PSD, fiind numit în fruntea unor societăți cu capital de stat aflate în pragul falimentului, cu misiunea ingrată de a le salva. Astfel Daniel Andronache a condus CNCAF Minvest, de mai multe ori, și Complexul Energetic Hunedoara.

6 Comments

  1. Minciuni si fraze i totul
    Eu nu cred
    Bobora a dat dovada de a fi un bun gospodar
    Om trăi si om vedea

  2. Incep psdeii sa judece? Ma mira ca la cat de orgolios si incrancenat e Bobora iese numai cu picioarele inainte sau condus de DNA. La vreo 7 km de drum si milioanele de eur datorii la spital nici nu-i de mirare ca vor sa plece.Dar nu se lasa asta dus mai distruge ceva firme angajaza ceva fini,nepoti si dupa aia poate la anul si la multi ani

  3. Un incompetent cu frustari si metehne de pe vremuri de mult uitate asta este bolsevicul de Bobora

  4. Consiliul Judetean Hunedoara amana de la an la an asfaltarea drumului judetean din Parang , drumuljudetea Valea de Pesti , … desi valea jiului a votat tot timpul cu PSD de 28 ani , valea jiului primeste amanari si vorbe doar in ani electorali primeste ceva firmituri .