glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Piept de pui cu sos de cașcaval afumat

Dacă puneți împreună cel mai simplu mod de a pregati un piept de pui intreg, fără a se usca și un sos cremos cu aromă de afumat obțineți o masă completă și mai mult decât satisfacatoare.

Ingrediente

1 piept de pui mic dezosat (cca 300-400 gr, cu sau fara piele)
sare, piper negru, chili1 lingura ulei

Sos de cascaval afumat

200 ml smantana dulce pentru gatit (slaba sau grasa)
60 gr cascaval afumat
4 linguri lapte
cateva fire ceapa verde mica (chives)
sare, piper negru

Piure de cartofi

Portii: 2

Preparare

  1. Se pregătește sosul: se înfierbantă smântâna (nu e necesar sa fiarbă). Se adaugă cașcavalul ras și se amestecă pe foc mic pana brânza e topită. Dacă vă raman bucatele de coajă netopite, treceți sosul printr-o sită. Condimentați sosul cu putină sare și piper negru măcinat. Până în acest punct sosul se poate prepara din timp si se poate păstra acoperit cu folie la frigider. La rece se va solidifica, va deveni ca o cremă groasă. Când il folosiți, doar îl reîncălziti la foc mic, adăugați laptele și ceapa verde tăiată rondele.
    * folositi cât lapte e necesar pentru a obtine un sos lejer, care curge încet de pe lingură; cantitatea e în funcție de smântâna folosită – grasă sau slabă.
  2. Tăiați pieptul de pui în două. Presărați cu sare, puțin mai multă decât ați fi tentat să puneți în mod obișnuit. Lăsați carnea la temperatura camerei timp de o oră.
  3. Presărați carnea cu piper negru măcinat și fulgi de chili.
  4. Puneți cartofii cuburi la fiert în apă cu sare.
  5. Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie și așezați pieptul cu partea cu pielea (sau partea unde a fost pielea) în jos. Prăjiți timp de un minut (până se rumenește ușor) și apoi întoarceți și mai prăjiți un minut pe cealaltă parte. Mutați tigaia în cuptorul încins la 200C și lăsați să se coacă cam 7-8 minute (dacă ați folosit piept de pui mai mare, puteți crește timpul de coacere la 10 minute).
  6. Scoateți puiul din tigaie și acoperiti-l cu folie de aluminiu până îl veți servi.
  7. La servire: montați piureul în centrul unei farfurii. Turnați sosul de brânză în jur. Așezați deasupra pieptul de pui tăiat în două pe lungime, la un unghi de 45 de grade.

Poftă bună!