glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Ouă umplute

Ouăle umplute sunt un aperitiv foarte simplu și de efect, perfect pentru masa de Revelion. Pe lângă clasicele salate de crudități sau boeuf, fripturi și sarmale, ouăle umplute sunt alegerea cea mai simplă pentru un preparat mega gustos. Din fericire ele sunt și foarte ușor de preparat.

Ingrediente :

  • 6 ouă AVIS 3000
  • o cutiuță mică de pateu
  • 100 g smântână
  • 30 g telemea
  • 100 g cașcaval
  • 200 g maioneză
  • sare
  • piper
  • boia
  • ridichi
  • boabe de piper sau cuișoare
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

  1. Fierbem ouăle tari și le curățăm de coajă.
  2. Le tăiem în două pe lungime, scoatem gălbenușul afară și îl punem deoparte. Unul dintre gălbenușuri îl putem folosi pentru a pregăti maioneza.
  3. Zdrobim gălbenușurile cu o furculiță și amestecăm cu pateul, puțină smântână, telemeaua rasă, sare, piper, boia.
  4. Cu această compoziție umplem jumătățile de ouă.
  5. Maioneza o amestecăm cu restul de smântână și o întindem pe un platou.
  6. Decorăm ouăle: folosim boabele de piper (sau cuișoarele) pentru a face ochi, felii subțiri de ridiche pentru urechi iar cu ajutorul unei scobitori și cu puțin sos de roșii facem gura șoricelului. Din coada de la frunza de pătrunjel facem codița.
  7. Punem ouăle astfel decorate peste sosul de maioneză cu smântână și servim..

 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursa: www.ilmenudiangela.wordpress.com

Back to top button
Close
Close