glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Ouă scoțiene

Chiftele umplute cu ouă rețeta de Scotch Eggs (ouă scoțiene). Aperitiv cald sau rece din ouă fierte și învelite în carne tocată, acoperite de o crustă rumena și crocantă de pesmet. O gustare perfectă pentru picnic, excursii sau chiar pentru pachețelul pentru școală sau serviciu.

Ingrediente

·        800 gr. cartofi

·        sare

·        6 ouă Avis 3000

·        2 felii de pâine de toast

·        120 ml lapte

·        ceapă

·        lingură de ulei

·        verdețuri( pătrunjel, mărar etc)

·        400 gr. carne tocată de porc

·        piper

·        ulei pt. prăjit

·        2 linguri unt

·        boia dulce

Mod de preparare

  1. Cartofii se curăță, se spală, se taie în sfert și se pun în apă sărată la fiert cam 20 minute.
  2. Ouăle se fierb și ele tari și se răcesc.
  3. Pâinea se rupe în bucățele și se înmoaie cu 4 linguri de lapte.
  4. Se curăță ceapa, se taie mărunt, se pun să se prăjească în uleiul încins și se adaugă verdețurile pe care le-ați ales. Carnea, cu pâinea, ceapa, 1 ou crud și cu verdețurile, se sărează, piperează și se frământă ca un aluat. Se împarte în 4 părți egale.
  5. Fiecare ou fiert tare se împachetează în amestecul de carne, se dă bine prin celălalt ou bătut, și apoi prin pesmet. Se asează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la rece pentru o oră.
  6. Apoi se prăjesc în cuptorul încins la 160 de grade pentru 30 de minute, până sunt rumenite, întorcându-le din când în când.
    Cartofii se storc de apă, se pune laptele care a mai rămas, sare, unt și boia și se pisează toate împreună.
  7. Ouăle scoțiene se servesc calde, alături de cartofii piure.