glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Omletă cu spanac și praz

Ingrediente: 

  • 6 ouă Avis 3000,
  •  50g feta,
  • 4 linguri ulei de măsline,
  • 2 lingurițe pătrunjel tocat mărunt,
  •  100g baby spanac ,
  • 2 căței de usturoi zdrobiți,
  • câteva frunze de tarhon tocate mărunt,
  • 2 fire praz medii, tocate în jumătate pe lungime și feliate subțire,
  • 50g unt,
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Topește untul într-o tigaie largă, pe foc mediu. Călește prazul împreună cu usturoiul și tarhonul, amestecând din când în când. După 15 minute, prazul ar trebui să se înmoaie. Condimentează cu sare și piper. Blanșează spanacul câteva secunde în apa fierbinte. Scurge-l și adaugă-l peste praz. Mai gătește 30 secunde. Ia tigaia de pe foc. Bate ouăle, adaugă pătrunjelul tocat și 1 lingură de apă rece și amestecă bine.Toarnă acest amestec peste spanacul și prazul din tigaie și împarte totul în două părți egale. Încinge o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline.Pune la bază o porție de legume gătite, apoi jumătate din ouăle bătute. Presară deasupra feta fărâmițată și lasă amestecul nemișcat până când ouăle încep să se coaguleze. Da focul mic și lasă să se gătească până se întărește, apoi întoarce cu grijă pe partea cealaltă și mai gătește 1-2 minute.

Poftă bună!

Back to top button
Close
Close