glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Nistor despre „transferurile” din PSD spre Pro-România:

„Nu îmi explic de ce pleacă. Poate ei cred că se pot realiza politic mai mult”

Alţi doi membri „cu funcţie” ai PSD Hunedoara au anunţat recent că pleacă din partid şi trec la Pro-România: Costel Postolache – preşedintele PSD Petroşani şi Ion Hojda – consilier judeţean. Nici ei nu au formulat vreo nemulţumire referitoare la partidul ai cărui membri au fost ani la rând. Preşedintele organizaţiei judeţene, Laurenţiu Nistor, spune că nici lui nu i-au spus nimic de rău, dimpotrivă.

Săptămâna trecută, primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, a anunţat că va susţine, de acum încolo, Pro-România. A spus că a preferat să facă acest anunţ pentru a nu lucra pe-ascuns, cum fac alţi primari, din mai toate partidele. Apoi, Dacian Ciodaru, consilier judeţean, a renunţat la mandat spunând că doreşte să-şi urmeze liderul preferat: Emil Rîşteiu.

„Adevărata social-democraţie se face la Pro-România”

La mijlocul acestei săptămâni au apărut alte două anunţuri similare. Costel Postolache, preşedintele PSD Petroşani, a spus că devine membru Pro – România. „Am fost invitat pentru a ajuta la o nouă construcţie politică. Sunt membru PSD din 2008, dar Pro-România este un partid de stânga. E o nouă structură. Vreau să ajut la aducerea unor oameni noi, oameni tineri, în politică. Nu am nicio nemulţumire faţă de PSD”, a declarat Postolache.
În acelaşi ton a fost şi declaraţia făcută de Ion Hojda. Dar nu chiar: „Este o decizie personală. Adevărata social-democraţie se face la Pro-România. Îmi face o reală plăcere să fiu, din nou, coleg de partid cu domnul Victor Ponta. Nu am nicio nemulţumire faţă de PSD. Şi în PSD sunt nişte oameni minunaţi”. În momentul în care a fost atenţionat că nu poate invoca motive personale pentru trecerea la un alt partid, din moment ce a ajuns consilier judeţean cu voturile a mii de hunedoreni, cărora le-ar datora, totuşi, o altă explicaţie decât „motivele personale”, Ion Hojda a reacţionat: „Las la aprecierea cetăţenilor să decidă dacă am luat decizia bună sau nu”.

Nistor e nedumerit

Pus în faţa unor noi plecări din partid şi fiind vorba despre membri cu importanţă în organizaţie, preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a declarat că nici el nu ştie care sunt motivele deciziilor luate de ultimii doi pesedişti „transferaţi” la Pro-România: „Am vorbit cu fiecare-n parte. Mai mult, domnul Hojda mi-a spus că nu are nicio nemulţumire faţă de mine, că mă apreciază şi aşa mai departe. Dac-ar spune ceva de genul «Nu-mi place de Nistor că e dictator» aş înţelege dar, v-am spus, nu mi-a spus niciunul vreo nemulţumire, nici măcar de genul ăsta. N-am nicio explicaţie pentru deciziile lor. Probabil că sunt nişte vise de-ale unora care cred că se pot realiza politic mai mult decât ar putea în PSD”.
Locul lăsat liber de Dacian Ciodaru, săptămâna trecută, în Consiliul Judeţean, va fi ocupat de Adrian Petruş. Următorul pe listă, pentru a-l înlocui pe Ion Hojda, este Nicolae Stanca (ex-prefect al judeţului, manager în cadrul companiei care derulează proiectul aurifer de la Certej). Conform lui Laurenţiu Nistor, Stanca a refuzat mandatul de consilier judeţean devenit vacant, aşa că acesta va fi preluat de Andrei Socaci.

Citeşte şi:
https://glasul-hd.ro/psd-pierde-doi-membri-importanti/