glasul-hd.ro Web analytics


Justiție

Închisoare cu suspendare pentru mama criminală din Uricani

Judecătoria Petroşani a condamnat-o pe Alina Ardeleanu, pentru maltratarea unui copil de şapte ani, pe care l-ar fi abuzat sexual, chinuindu-l cu ardei iuţi. Femeia este cercetată şi pentru omor calificat, fiind acuzată că a provocat incendiul care a dus la moartea a trei dintre cei patru copii ai săi. Tot ea a fost cercetată pentru uciderea altor doi copii.

Alina Ardeleanu a fost condamnată după ce ar fi violat un copil de şapte ani, pe care l-a sechestrat în propria locuinţă. Femeia, din Uricani, a primit sentinţa în dosarul judecat pe fond la Judecătoria Petroşani. Ea a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal şi un an de închisoare pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Potrivit legislaţiei, cele două pedepse aplicate au fost contopite în pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care judecătorii au decis aplicarea unui spor de o treime din pedeapsa de un an închisoare, astfel că Alina Ardeleanu urmează să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare. De asemenea, i s-a interzis dreptul de a fi tutore sau curator precum şi dreptul de a comunica cu victima pe o perioadă de 2 ani. Alina Ardeleanu trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Uricani sau în cadrul Primăriei Lupeni, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. Pentru chinurile la care a fost supus, magistraţii au stabilit că minorul trebuie să primească de la inculpată 10.000 lei cu titlu de despăgubiri morale. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Faptele de care a fost acuzată Alina Ardeleanu s-au petrecut în anul 2013, susţin procurorii, care au trimis dosarul la Judecătoria Petroşani.

Alina Ardeleanu este cercetată şi pentru uciderea propriilor ei copii, care au murit în urma unui incendiu provocat dintr-o imprudenţă a femeii. Cei trei micuţi aveau vârste cuprinse între 1 an şi 10 ani. Procesul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara.

Back to top button
Close
Close