glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Înainte de dizolvare, PSRo face implozie la nivel local

Alin Suciu: „Partidul nu înseamnă doar Răzvan Mareș. (...) Dictatura politică e în floare”

Conferință de presă explozivă, ieri, susținută de fostul președinte al PSRo Deva. Alin Suciu susține că în partid este o „dictatură politică” instaurată de președintele organizației județene, Răzvan Mareș. Acesta, potrivit lui Suciu, ar fi dizolvat Biroul Politic al organizației Deva, dar și Biroul Județean, fără a anunța mai pe nimeni. Trei membri, care sunt următorii pe lista de supleanță pentru Consiliul Local Deva, au fost excluși din partid în urma acestei mutări.

Alin Suciu nu mai este președintele PSRo Deva, întrucât Biroul Politic Local a fost dizolvat, iar președinte interimar este acum consilierul local Daniel Munteanu. Suciu vorbește despre o dictatură în interiorul PSRo. „Mi-e foarte greu să comentez și mă doare sufletul când văd ce întâmplă în PSRo, dar dictatura politică văd că este în floare, la nivel de județ. Cred că ar trebui stopată, pentru că foarte mulți membri PSRo sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă și, probabil, că vor lua niște măsuri. A fost dizolvată Organizația PSRo Deva și Organizația Județeană a PSRo la cererea domnului președinte interimar, care spune că are puterea să dizolve totul, lucru cu care eu nu sunt de acord. Eu am fost anunțat luni de altcineva de această decizie, și nu de președintele interimar al partidului. Cred că această dizolvare trebuia să se ia cu majoritatea voturilor membrilor PSRo, nu cu majoritatea unui singur om. Normal, dizolvarea trebuie să se facă cu votul majorității. Au fost excluși trei oameni. O să atacăm în instanță decizia domnului Răzvan Mareș. E o decizie care, pe mine, m-a șocat. Fiind președinte al acestei organizații și vicepreședinte la Organizația Județeană, putea să mă invite și pe mine la acea ședință”, susține Alin Suciu. Între acesta și președintele interimar al PSRo Hunedoara pare că s-a rupt definitiv „lanțul de iubire”. „E o decizie luată pentru a-și satisface orgoliul politic și pentru a da niște membri ai partidului afară, care îl încurcă în calculele dânsului. Cred că a făcut acest lucru pentru a-și aduce acoliții lui în Consiliul Local Deva, care să poată să fie dirijați cum vrea el, astfel încât PSRo să reprezinte numai cuvântul lui Răzvan Mareș și nu cuvântul partidului. Această echipă s-a păstrat până la un moment dat, când domnul Răzvan Mareș a început să aibă derapaje. A luat hotărâri cu care de multe ori nu am fost de acord. De asemenea, din informațiile pe care le am, domnul Mareș s-a dus la PMP și ar avea deja semnată o adeziune la Timișoara. Nu am văzut-o, însă știu pe surse”, a declarat Suciu.

Mareș: „Cei trei au fost excluși pentru neplata cotizației”

Contactat de „Glasul Hunedoarei”, Răzvan Mareș susține că el nu a semnat nicio adeziune la PMP, fiind, în continuare, președintele PSRo. Acesta admite că Biroul Politic Local a fost dizolvat, dar spune că totul este din cauză că nu au avut nicio activitate. „În 2018, Biroul Organizației Deva nu a avut nicio activitate politică. Nicio ședință. În Biroul Organizației Județene sunt mulți membri care nu mai puteau să ajungă la ședințe. Fie au plecat din țară, fie au servicii care nu le permit să ajungă. Văzând că ne strângem mai puțini, am dizolvat Biroul Organizației Județene, iar apoi am dizolvat și Biroul Organizației Deva din lipsă de activitate. Asta a fost în urmă cu două săptămâni. Am numit pe consilierul local Munteanu Constantin Daniel președinte interimar al organizației municipale și am fixat un termen, până în data de 20 iulie, să îmi prezinte membrii noului birou. S-au prezentat mai repede, ne-am adunat la sediu, am făcut ședință de birou județean și am validat biroul organizației Deva. În aceeași ședință, s-a luat decizia excluderii a trei membri, pentru neplata cotizației. Este vorba de Paul Enescu, Geanina Mortean și Marius Mustață”, a declarat Răzvan Mareș.