glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Copane de pui în sos de caise

Atunci când cauți un gust complet ai nevoie doar de trei ingrediente – piept de pui, vin și caise. Împreună, cele trei fac un spectacol gastronomic de arome și culori. Transformi totul într-un preparat curajos și delicios, puiul cu sos de caise.

Rețeta de pui cu sos de caise o poți prepara atunci când vrei să pui în scenă o cină romantică sau, pur și simplu, dacă ai mai mult timp liber într-o zi din cursul săptămânii. Rezultatul este același, un gust bogat și delicios ce îi mulțumește chiar și pe cei foarte pretențioși, atunci când vine vorba de mâncare.

Ingrediente :

  • 4 copane de pui AVIS 3000
  • 75 ml vin dulce
  • un compot de caise
  • 3 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 200 g orez
  • o salată verde
  • o ceapă roşie
  • un castravete
  • zeamă de lămâie
  • mărar
  • pătrunjel
  • rozmarin

Mod de preparare

  1. Se înţeapă copanele de pui cu furculiţa sau cu vârful unui cuţit şi se împănează cu unt şi cu rozmarin. Se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei, cu vin dulce şi se bagă în cuptor.
  2. Se scot caisele din compot, se scurg de zeamă şi se taie cubuleţe. Orezul se alege, se spală în câteva ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi cu o lingură de ulei. După ce a fiert, se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşe.
  3. Se spală salata verde, ceapa, castravetele şi mărarul, se taie ca pentru salată şi se condimentează cu sare, zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
  4. Cu 25 de minute înainte de a scoate copanele din cuptor, se pun cubuleţele de caise şi se amestecă cu sosul din tavă. După ce s-au rumenit, se servesc cu sos de caise şi cu garnitură de orez şi salată. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close