glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Conopidă cu pulpe de pui

Această mâncare de conopidă cu pulpe de pui este foarte sănătoasă, dar și gustoasă. Conopida este un puternic detoxifiant și anticancerigen și este folosită cu succes în curele de slăbire. O mâncare de conopidă cu pui este mereu binevenită primăvara, însă ar fi bine să o servim în orice anotimp.

Ingrediente :

  • 8 ciocănele de pui AVIS 3000
  • sare
  • piper
  • 60 g unt sau ulei de măsline
  • 1 legătură ceapă verde sau o ceapă mare uscată
  • 1 pachet conopidă
  • 2 ardei roşii
  • 1 linguriță boia dulce
  • 150 legături pătrunjel

Mod de preparare

  1. Se spală pulpiţele şi se crestează sau se înţeapă cu furculiţa ca să se pătrundă bine. Se condimentează cu sare, piper şi se pun într-o cratiţă cu unt sau cu ulei să se înăbuşe.
  2. Separat, se scoate conopida din congelator şi se lasă să se dezgheţe. Se opăreşte în apă cu sare şi se taie bucăţi mici. Ceapa se toacă mărunt, ardeii la fel, şi se pun în cratiţa cu pulpiţele de pui.
  3. Se condimentează cu sare, boia dulce şi piper, se mai adaugă unt dacă este nevoie şi puţină apă şi se lasă să se înăbuşe pe aragaz.
  4. Pentru un aspect şi un gust deosebit, se bagă 30 de minute la cuptor să se rumenească. Se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi cu smântână.

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Back to top button
Close
Close