glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Ciorbă țărănească de pui

Delicioasa ciorbă țărănească de pui este gustoasă, consistentă și ușor de făcut

Ingrediente

·         1 kg Carne de pui Avis 3000

·         100 g Fidea

·         1 ceapă

·         ½ praz

·         1 cartofi

·         1 morcov

·         ½ țelină

·         3 roşii

·         1 păstârnac

·         1 ardei gras roşu

·         1 legătură pătrunjel

·         sare- după gust

·         ulei

Mod de preparare

  1. Curățăm și spălăm carnea de pui, apoi o punem la fiert cu 3,5 l apă rece și ori de câte ori este necesar luăm spuma.
  2. După ce a dat în câteva clocote adăugăm legumele tăiate cubulețe ( ceapa, morcov, țelina, păstrănac, cartof, etc ) și le lăsăm la fiert aproximativ 15 minute.
  3. Roșiile decojite și tăiate cubulețe le călim separat cu uleiul și un pic de sare, apoi le punem în oala cu carnea de pui și restul legumelor.
  4. Într-un litru de apă clocotită fierbem timp de 2 minute fideaua. Stingem focul și le mai lăsăm 3 minute, apoi le trecem printr-un jet de apa rece.
  5. După ce carnea și legumele au fiert adăugăm fideaua, verdeața tocată mărunt și sare după gust.
  6. Servim caldă , asezonată cu smântână.

Poftă bună!