glasul-hd.ro Web analytics

Agricultură

„Caravana PNDR vine în satul tău” în judeţul Hunedoara. Fermierii hunedoreni vor fi înştiinţaţi despre absorbţia fondurilor europene prin intermediul unei caravane

Fermierii din peste 50 de localităţi din judeţ vor avea ocazia să primească informaţii despre absorbţia fondurilor europene chiar în satul lor. Începând de ieri, în judeţul Hunedoara a demarat o campanie de informare numită „Caravana PNDR vine în satul tău”.

Sfârşitul lunii martie aduce în prim-plan o nouă iniţiativă ce vizează mărirea ratei de absorbţie a fondurilor europene, printr-o campanie de informare de tip caravană. În cursul zilei de ieri, organizatorii acestei acţiuni, reprezentanţii Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Hunedoara, în parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi Direcţia pentru Agricultură Hunedoara au deschis oficial campania de informare. La manifestare au participat primari din aproape toate zonele rurale ale judeţului care au fost înştiinţaţi despre caravana de promovare a fondurilor europene care va poposi în localităţile pe care le reprezintă. Derulată sub sloganul „Caravana PNDR vine în satul tău”, campania se va desfăşura în peste 50 de localităţi din mediul rural din judeţ, începând de ieri şi până la sfârşitul lunii aprilie. „Aceasta este cea mai amplă campanie de informare a fermierilor, a investitorilor şi a autorităţilor locale care au beneficiat sau pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurală. Campania are în vedere acordarea informaţiilor specifice derulării fondurilor europene acordate prin PNDR. În acelaşi timp, se urmăreşte crearea unui climat de încredere, prin prezentarea unor proiecte de succes, astfel încât să se asigure un impact pozitiv al receptării informaţiilor”, a precizat directorul APDRP Hunedoara, Călin Petru Marian.

Fermierii din peste 50 de sate vor fi informaţi despre măsurile prin care pot accesa fonduri europene

Potrivit organizatorilor, „Caravana PNDR vine în satul tău” va poposi în majoritatea localităţilor din mediul rural pentru a oferi informaţii şi pentru a distribui materiale informative şi promoţionale beneficiarilor sau potenţialilor beneficiari ai PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală). „Fermierii din 51 de sate din judeţ vor beneficia de informare la ei ‹acasă› cu ajutorul acestei caravane de promovare a fondurilor europene. Obiectivul principal al acţiunii constă în creşterea indicelui de absorbţie efectivă şi corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR. Totodată, fermierii care doresc să acceseze subvenţii trebuie să ştie că se cere acurateţe şi corectitudine în întocmirea cererilor de plată, precum şi a cererilor de finanţare”, a adăugat Călin Petru Marian.

Caravana PNDR ia startul din Deva

Promotorii campaniei vor oferi informaţii despre liniile de finanţare aferente Axei 2 PNDR – „Îmbunătăţirea mediului şi a spaţiului rural”, Axei 1 PNDR – „Îmbunătăţirea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier”, şi Axei 3 PNDR – „Calitatea vieţii în mediul rural şi diversificarea economiei rurale”. Campania „PNDR vine în satul tău” este finanţată prin Măsura 511.A (Asistenţă Tehnică) a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR). „Caravana de informare va pleca din Deva începând cu această săptămână. În perioada martie – mai, fermierii vor fi informaţi despre Axa 2, iar în perioada iunie – octombrie beneficiarii acestei acţiuni vor afla informaţii despre axele 1 şi 3”, a precizat unul dintre promotorii campaniei, Maria Dărăştean.

(Foto: Câteva zeci de primari şi de fermieri au participat la prezentarea publică a proiectului caravanei PNDR)