glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Ardei umpluți cu carne de pui în sos de roșii

E o rețetă simplă și gustoasă, nu necesită cine știe ce aptitudini bucătăricești iar la final obținem un preparat cu calorii net mai puține decât dacă i-am fi făcut cu vită sau porc.

Ingrediente :

  • 8 ardei grași, ai mei au fost mărișori, cam de 100-110 grame/bucată, dacă aveți ardei mai mici, va fi nevoie de mai mulți, poate 12-13 bucăți pt. un gramaj mediu de 75-80 gr/bucată
  • 700 de grame de pulpe de pui Avis 3000 fără os și piele
  • 120 de grame de ceapă (1 ceapă mare sau 2 mai mici)
  • 70 de grame de orez
  • 1 legătură de mărar
  • 1 linguriță rasă de piper măcinat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de paprika dulce sau iute 2 frunze de dafin
  • 700 ml. de passata de tomate sau roșii proaspete opărite și decojite, rase pe răzătoarea cu găuri mari
  • opțional, 4 roșii cherry
  • opțional, 1 lingură de făină
  • opțional, 1 linguriță de zahăr, pentru a echilibra aciditatea roșiilor

 

Mod de preparare

  1. Ardeii se curăță de cotorul cu semințe și se spală bine în mai multe ape reci, lăsându-se apoi la scurs cu scobitura în jos.
  2. Se toacă prin mașina de tocat pulpele de pui dezosate. Atenție, e bine să se verifice să nu prezinte urme de cartilaj sau bucăți mici de os, înainte de a le toca.
  3. Orezul se pune într-o sită și se clătește cu apă rece, apoi se lasă să se scurgă bine, eventual se zvântă într-un șervet de bucătărie.
  4. Se curăță, se spală bine și se toacă ceapa apoi se adaugă peste carnea de pui tocată. Se adaugă și orezul spălat si zvântat, sarea, piperul, paprika și mărarul tocat fin.
  5. Se amestecă bine compoziția, să fie perfect omogenă.
  6. Umplutura de carne de pui și orez se îndeasă bine în ardeii umpluți, lăsând un loc gol cam de 1-2 cm adâncime. E nevoie de acest spațiu pentru că orezul se umflă la fierbere. Eu obișnuiesc să ”căpăcesc” ardeii umpluți cu câte ½ de roșie cherry.
  7. Se aranjează ardeii umpluți cu carne de pui într-o oală de mărime potrivită, cu deschizătura în sus. Se dau în clocot, într-o cratiță separată, cam 800 de ml. de apă și passata de tomate sau roșiile opărite și decojite, rase prin răzătoare. Se poate folosi și bulion de roșii. Imediat ce dă în clocot, se trage de pe foc. Se sărează zeama cu puțină sare și se toarnă în oala cu ardeii umpluți. Se adaugă foile de dafin și se așează pe foc mediu.
  8. Ardeii umpluți au tendința de a se ridica în timpul fierberii. Pentru a preîntâmpina asta, eu așez deasupra lor o farfurie perfect curată, cu partea concavă în jos.
  9. Deîndată ce ajung la fierbere, se reduce focul la minimum. Ardeii umpluți cu carne de pui se fierb în sosul de roșii, sub un capac așezat ușor pe o parte, în așa fel încât să rămână puțin loc prin care să iasă aburii. Eu i-am fiert timp de 45 de minute, suficient pentru ca atât carnea, cât și orezul și ardeii să se gătească. În funcție de tipul de ardei folosit, timpul de gătire se poate prelungi până la 1 oră.
  10. După asta, dacă doriți un sos mai legat, făina se amestecă într-un castronel separat cu puțină apă rece. Se toarnă amestecul de apă și făină în sos și se scutură cratița să se amestece. Cu multă grijă, ridicând ardeii cu o lingură de lemn, putem să mai amestecăm. Se lasă să mai clocotească 5 minute, să se îngroașe sosul. Opțional, dacă acesta pare prea acru, se poate adăuga și 1 linguriță de zahăr.

 

 

Poftă bună!

Sursa: www.lauralaurentiu.ro

Back to top button
Close
Close