Varză cu pui
Ingrediente:
1 varză medie
cca 6 pulpe de pui
o conservă de roșii (sau cca 6 roșii)
150-200 ml suc de roșii
1 ardei iute
1/2 ardei gras roșu
2 cepe
sare, piper
Preparare:
Prăjim carnea de pui într-o tigaie/cratiță antiaderentă, acoperită cu capac, dar fără ulei, pt cca 15 minute.
Punem apoi ceapă, ardeiul și ardeiul iute tocate solzi și 2-3 lg de apa dacă este nevoie.
Lăsăm acoperit pe foc încă 10 minute, amestecând din când în când.
Dacă nu sunteți la dietă, puteți face toată operațiunea de mai sus, adăugând 3-4 lg de ulei. Iese muult mai gustoasă.
Între timp tocam mărunt varză și o frecam într-un castron cu sare, pentru a-i mai reduce din volum.
Mutăm carnea și legumele într-un vas care merge la cuptor, adăugăm varză, sucul de roșii și conservă de roșii,
punem piper din belșug, omogenizăm amestecul și mai lăsăm pe foc încă 5-10 minute.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru cca 40 minute.