Rețeta zilei by Avis 3000
Tocăniţă de pui bulgărească

Dacă vrei să încerci ceva nou, noi îţi propunem reţeta de tocăniţă de pui bulgărească, cunoscută şi sub numele de kavarma.
Ingrediente
· 1 kg carne de pui Avis 3000
· 200 g unt
· 1 kg ceapă
· 1 kg roşii
· 250 g ardei
· 1 legătură pătrunjel
· Sare
· Piper
Cum se prepară reţeta de tocăniţă de pui bulgărească
- Dezosezi carnea şi o tai bucăţi.
- Topeşti jumătatea din cantitatea de unt în tigaie şi prăjeşti puiul 5-10 minute, amestecând constant.
- Toci ceapa, opăreşti, descojeşti roşiile şi le tai bucăţi.
- Tai mărunt ardeii.
- În altă tigaie, căleşti în restul de unt ceapa, iar când devine sticloasă pui ardeii şi la final roşiile.
- După 10 minute adaugi puiul, sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă până se înmoaie carnea.
- Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă. Serveşti cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!