glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Tartă cu piept de pui și ciuperci

Ușor de pregătit și gustoasă, tarta cu ciuperci și pui este o alegere minunată pentru cină.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 g faină
  • 125 g unt rece
  • 1 gălbenuș (sau 3 linguri cu apă rece)
  • sare

           Pentru umplutură

  • 1 cutie cu ciuperci
  • ½ piept de pui fiert Avis 3000
  • 2-3 ouă Avis 3000
  • 200 g smântână
  • 1 ceapă mică (3-4 fire ceapă verde)
  • 50 g cașcaval (sau mozzarella)
  • unt
  • sare
  • piper

             Mod de preparare

1.Pentru aluat, amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat cubulețe până obții o textură nisipoasă. Adaugă gălbenușul sau apă, dă aluatului o formă rotundă, înfoliază-l și dă-l la rece jumătate de oră.

2.Între timp, călește într-o linguriță cu unt ceapă tocată fin împreună cu ciupercile tocate din cuțit. Când apa (pe care o lasă ciupercile) a scăzut, adaugă cubulețele de pui și lasă pe foc doar câteva minute. Sărează și piperează după gust și lasă să se răcorească.

3.Bate ouăle cu smântână și un praf de sare și încorporează-le în compoziția de ciuperci. Întinde aluatul în forma de copt și toarnă umplutura. Presară deasupra cașcavalul și dă la cuptor pentru 40-50 de minute sau până capătă o culoare aurie și apetisantă.

4.Scoate din cuptor și lasă deoparte 10 minute, abia apoi feliază și servește tarta cu ciuperci și pui.

Poftă bună!