glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Tartă cu ouă și ceapă

Această tartă se prepară foarte ușor, din ingrediente accesibile și este potrivită pentru micul dejun sau cină. Nu ezitați să preparați această mâncare lejeră

Ingrediente :

  • 270 grame făină
  • 400 mililitri chefir
  • 2 ouă crude Avis 3000
  • 5 ouă fierte Avis 3000
  • Sare
  • 70 grame unt + 2 linguri pentru amestecul de ceapă
  • 1 plic praf de copt
  • 200 grame ceapă verde
  • Piper
  • 1 lingură lapte
  • 1 gălbenușuri Avis 3000

 

Mod de preparare

  1. Cele două ouă crude cu un praf de sare se mixează bine.
  2. Se adaugă 70 g unt topit, chefirul și făina amestecată cu praful de copt
  3. Se obține un amestec de consistența unei smântâni.
  4. Ceapa verde se taie mărunt, ouăle se taie cuburi, se condimentează cu sare și piper și se amestecă cu cele 2 linguri de unt topit.
  5. Într-o tavă căptușită cu hârtie de copt se toarnă jumătate din compoziția de aluat,apoi amestecul de ceapă cu ouă, iar deasupra restul de aluat.
  6. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 50 de minute.
  7. Se scoate din cuptor, se unge cu gălbenușul bătut cu lapte și se mai lasă în cuptor pentru încă 10 minute, până se rumenește.

Se servește caldă sau rece.

Poftă bună!

Sursa : www.delicatesa.ro

Back to top button
Close
Close