glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Supă grecească de pui cu lămâie

Ingrediente
1 kg piept de pui AVIS dezosat, 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat, 1 lămâie mare, 1 morcov, 2 ouă AVIS, 50 gr orez cu bob lung, 1 ceapă mică, sare, piper.

Metodă de preparare:
Fierbe pieptul de pui AVIS într-o oală alături de morcov şi ceapă. Condimentează cu sare şi ai grijă să spumezi din când în când. După 30 de minute, la foc mic, ar trebui ca pieptul de pui să devină uşor de străpuns cu o furculiţă.
Scoate carnea şi pune-o pe o farfurie să se răcească.
Zeama concentrată de carne o pui din nou pe foc după ce o strecori şi îndepărtezi morcovul fiert şi ceapa. Adaugă orezul şi lasă-l să fiarbă timp de 20 de minute.
Între timp, taie pieptul de pui AVIS în fâşii subţiri. Adaugă-le în supă şi lasă-le să fiarbă cu orezul încă 5 minute.
Într-un bol, bate uşor cele două ouă AVIS şi adaugă şi sucul stors de la o lămâie. Pune şi o cană de supă fierbinte şi bate în continuare până când supa se omogenizează cu oul AVIS.
Stinge focul şi toarnă amestecul de ou AVIS în oala cu supă, amestecînd uşor.
Serveşte supa fierbinte cu pătrunjel proaspăt şi piper.

Loading...