glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Sufleu de ciocolată

Un desert franțuzesc extrem de popular, sufleul de ciocolata este gustarea perfectă atunci când pofta de ciocolata și de “ceva bun” pune stăpânire pe tine.

Ingrediente :

  • 4-5 linguri zahăr tos pentru pudrat ramekin-urile și pentru sirop;
  • 30 g unt pentru uns formele;
  • 5 pere mici
  • 1 lingură rom
  • 3 ouă AVIS 3000;
  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 linguriță cacao neagră
  • 50 ml lapte
  • coaja de la jumătate de portocală
  • 65 g făină
  • 50 grame zahăr
  • anason stelat

Mod de preparare

  1. Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.
  2. Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am oprit focul și le-am lăsat la răcit.
  3. Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade C, am uns fiecare ramekin cu niște unt, după care am pudrat cu zahăr.
  4. Într-un bol, am mixat laptele cu cacao, apoi am adăugat coaja de portocală rasă și jumătate din zahăr. Le-am dat în fiert, apoi am strecurat compoziția, și am adăugat bucățile de ciocolată.
  5. Am lăsat 1 minut, apoi am amestecat până s-a topit ciocolata și am obținut o textură cremoasă.
  6. Separat, am mixat albușurile cu un praf de sare, apoi, treptat, am adăugat restul de zahăr, până am obținut o spumă tare, ca pentru bezea.
  7. Am adăugat gălbenușurile și făina peste ciocolata topită și am amestecat bine, apoi am încorporat albușurile cu spatula.
  8. Am turnat compoziția în ramekin-uri până la jumătate, apoi am adăugat câte o pară în fiecare.
  9. Apoi am așezat vasele în tava cuptorului cu 2-3 centimetri de apă, si am copt pentru 25-30 de minute.
  10. Am servit repede-repede-repede!

Poftă bună!

 

Sursa: www.bucataras.ro

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close