glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ședință cu multe scântei la Primăria Deva. Mareș câștigă „bătălia” și rămâne viceprimar. Va câștiga Oancea „războiul”?

Răzvan Mareș rămâne viceprimarul municipiului Deva. Edilul Florin Oancea nu a reușit „debarcarea” fostului său aliat, care, acum, se pare că „s-a înfrățit” cu PSD. Informațiile cotidianului „Glasul Hunedoarei”, publicate în ediția de miercuri, s-au adeverit, iar aleșii social-democrați nu au venit la ședința Consiliului Local de ieri. Scorul pentru demiterea viceprimarului Mareș a fost: 10 voturi „pentru” și cinci „împotrivă”. Oancea avea nevoie de 14 voturi. La ședința de ieri, primarul a încercat și îndepărtarea primarului PSD, Ovidiu Moș, dar punctul suplimentar propus nu a întrunit suficiente voturi pentru a intra pe ordinea de zi. 

Informațiile publicate de „Glasul Hunedoarei”, potrivit cărora consilierilor locali PSD li s-a dat ordin să nu participe la ședința ordinară, de ieri, au încins și mai tare spiritele în Primăria Deva. Ieri dimineață, primarul a declarat că dacă social-democrații nu vor participa la ședință, va propune suplimentarea ordinii de zi cu schimbarea din funcția de viceprimar a lui Ovidiu Moș (PSD). Consilierii locali PSD nu au venit la ședință, dar ordinea de zi nu a putut fi suplimentată, întrucât nu a întrunit voturile necesare, consilierii PSRO votând „împotrivă” (mai puțin Andreea Ciobanu), cei de la PNL, Andreea Ciobanu și Nicu Sav (ALDE) „pentru”, iar cei doi consilieri UDMR s-au abținut. Așadar, aleșii prezenți nu au mai votat pentru demiterea lui Moș. Pe măsură ce timpul trecea, tensiunea în Consiliul Local era și mai mare. Între timp, punctul 4 de pe ordinea de zi, „alegerea unui nou viceprimar”, a fost retras. Momentul culminant al ședinței a fost punctul 3, demiterea viceprimarului Răzvan Mareș. Au fost 10 voturi „pentru” (PNL, UDMR, ALDE, Andreea Ciobanu, de la PSRO) și cinci „împotrivă” (restul consilierilor PSRO). Așadar, Răzvan Mareș rămâne viceprimarul Devei.

Mareș a rupt protocolul cu PNL. E război total

Imediat după numărarea voturilor și obținerea victoriei, Răzvan Mareș a declarat că rupe protocolul cu PNL, iar cea care l-a sprijinit pe Oancea în ședință, respectiv Andreea Ciobanu, va fi dată afară din partid. „Vreau să se știe că, începând de astăzi, nu mai există niciun protocol între PSRO și PNL. Consilierii locali PSRO, în schimb, vor vota toate proiectele bune pentru Deva și pentru deveni. Nu vom bloca, domnule primar,  Consiliul Local. Vom vota proiectele bune, dar vom fi foarte atenți la proiecte, inclusiv la organigramă, pentru că așteptăm niște explicații, pe care o să vi le cerem în scris. Tot începând de astăzi, doamna Andreea Ciobanu nu mai reprezintă voința votanților PSRO, nemaifăcând parte din grupul PSRO. (…) Domnule primar, nu uitați că și datorită PSRO sunteți astăzi pe acel scaun. Vom fi foarte atenți, domnule primar!”, a declarat viceprimarul Răzvan Mareș. În replică, Oancea a spus: „Vreau să fiți foarte atenți la ce voi face eu, ca și primar, dar vreau să știți că și eu voi fi foarte atent la ce veți face dumneavoastră, ca viceprimar”.

Oancea: „Le iau atribuțiile”

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat la finalul ședinței că îi va lăsa fără atribuții pe cei doi viceprimari ai săi, care s-au coalizat împotriva sa, pentru a se salva. „Ce au făcut ei acum? Au politizat totul. S-au înțeles cu PSD pentru formarea unei alte majorități, pe sub masă! De aceea  nu au venit și s-au salvat unii pe alții. Vă mai spun un lucru! Le iau atribuțiile! Le iau mașina, secretara, le iau tot! Muncesc eu mai mult, Florin Oancea, ca primar, dar lor le iau atribuțiile, și vor fi simpli consilieri, dar cu salariu de viceprimar. Un consilier are 800 și ceva de lei, ei au 8.000 și ceva. Eu nu pot să lucrez cu oamenii în care nu am încredere. Pe mine, Florin Oancea, nu mă interesează că nu am majoritate! Pentru că eu nu o să vin cu proiecte ilegale sau inoportune”, a declarat, după ședință, Florin Oancea.

SPIGM, „mărul discordiei”

În ședința de Consiliu Local de ieri, a fost prezentat și raportul Corpului de Control, întocmit în urma unor verificări la SPIGM. Răzvan Mareș a declarat în ședință – în contextul în care, oficial, i se reproșează că a avut atribuții de coordonare a Serviciului și nu și-a făcut treaba – că el nu avea atribuții de control. Viceprimarul a spus că va face mai mult dezvăluiri vineri, într-o conferință de presă.

Oancea susține însă contrariul. „Domnul Mareș are prostul obicei să spună că nu știe nimic, că nu a semnat nimic, că nu răspunde de nimic și că viceprimarii sunt decorativi. Nu, nu sunt decorativi. Când un primar i-a trasat niște atribuții, ei răspund de acele domenii. Ca viceprimar, să ai o atribuție pe un anumit serivicu și să nu știi ce se întâmplă în acest serviciu, înseamnă că nu ți-ai făcut treaba. El știa exact ce se întâmplă, numai când a văzut că în urma controlului, ies la iveală lucruri anormale, atunci au început să se agite apele, și au constatat că, dintr-o dată, primarul Devei nu mai este bun și că are ceva cu cei de la PSRO.  Nu am probleme personale cu nimeni, însă mă interesează activitatea lor. Acolo unde sunt nereguli, voi acționa. Cine greșește, plătește”, spune acesta

6 Comments

  1. Un primar care nu mă reprezintă…păcat că l-am votat. Caută motive deja cum sa vina sa ne spună în următoarea campanie că el a vrut dar nu a putut. Este deja în campanie, singurul lucru pe care nu l-a luat în considerare oamenii nu m-ai sunt atât de proști precucum ii considera el…hai cu lăutarii că doar așa îi place lui să-și țină ziua :)))) unde este șoferul că sigur lui îi ieșea mai bine