glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Foc de armă, în Deva. Un bărbat susține că a fost împușcat de agentul care asigura paza unui tren

Un devean a sesizat Poliția, după ce, spune el, a fost victima unui agent de pază, care l-a împușcat în zona capului. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a solicitat un echipaj medical, dar nu a vrut să meargă la spital. De cealaltă parte, agentul de pază susține că a tras un foc de armă în plan vertical, pentru a îndepărta un grup de oameni ce se aflau în zona unui tren încărcat cu fier, care nu au plecat atunci când i-a somat.

Sursa foto: adevarul.ro
Sursa foto: adevarul.ro

Totul s-ar fi întâmplat în Gara din Deva. Polițiștii au fost alertați de bărbatul de 46 de ani, care susținea că, în timp ce traversa liniile de cale ferată ale Stației C. F. Deva (pe sub vagoanele de marfă), dinspre clădirea stației spre strada Nicolae Grigorescu, asupra sa a fost efectuat uz de armă de către personalul care asigura paza unei garnituri de tren de marfă. „În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în Stația C.F.R. Deva erau garate 30 de vagoane de marfă încărcate cu fier, care urmau a fi transportate de către un operator privat de transport către o societate comercială din judeţul Constanța. Unul dintre agenţii de pază care asigurau paza garniturii de vagoane, un constănţean de 26 de ani,  a observat mai multe persoane în apropierea garniturii de vagoane, iar după ce le-a somat verbal, a efectuat un foc de armă în plan vertical cu arma neletală din dotare (cu cartușe cu gloanțe de cauciuc), pentru a  îndepărta respectivele persoane din zona vagoanelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Rană superficială

În momentul în care a ajuns acasă, bărbatul a apelat numărul de urgență 112, „afirmând că ar fi fost rănit de un proiectil tras de agentul de pază, solicitând deplasarea unui echipaj medical, dar, când echipajul medical a ajuns la domiciliul acestuia, a refuzat acordarea de îngrijiri medicale sau internarea într-o unitate medicală. Din primele verificări, echipajul medical a constatat că deveanul prezintă o excoriație de circa un cm. lungime, în zona superioară a scalpului”, mai spun oamenii legii.

În această cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și lovire sau alte violențe, urmând ca, în funcţie de materialul probator administrat, să fie stabilite circumstanţele exacte ale comiterii faptelor reclamate şi dispunerea de măsuri legale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva.

Back to top button
Close
Close