glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Primele ninsori, primele probleme

Ninsorile de marţi, ploile de marţi seara şi miercuri dimineaţa, apoi ninsorile de miercuri după-amiază le-au dat bătăi de cap atât şoferilor, cât şi drumarilor. Ieri, la amiază, reprezentanţii Consiliului Judeţean spuneau că nu aveau semnalate probleme majore pe drumurile din judeţ. Cei de la drumuri naţionale au fost însă nevoiţi să mute utilaje dintr-un district în altul pentru a interveni.

MAIN 2„Nici marţi şi nici astăzi (miercuri – n.red.) pe drumurile judeţene nu au fost probleme majore. Acum, de exemplu, cineva sesiza că nu se intervenea pe drumul dintre Geoagiu şi sanatoriul TBC, dar eu verific sistemul GPS (utilajele de deszăpezire au montate sisteme de localizare în timp real – n.red.) şi văd că acolo acţionează o sărăriţă. Doar chestiuni de genul acesta au fost până acum. Se anunţă însă alt cod de ninsori şi toată lumea e mobilizată. În acest moment se acţionează cu 23 de utilaje în tot judeţul. Numărul lor va fi suplimentat în funcţie de necesităţi”, spunea ieri, în jurul orei 14.00 vicepreşedintele CJ Hunedoara, Daniel Andronache.

Drumuri naţionale blocate

DN 68 A a fost blocat mai bine de două ore marţi după-amiază, în zona deluroasă dintre Ohaba şi Holdea de un camion defectat. Maşinile Secţiei de Drumuri Naţionale nu au putut interveni vreme de două ore din cauză că erau blocate în coloană. Abia când a apărut un echipaj al poliţiei rutiere, drumarii au putut remorca TIR-ul astfel încât să deblocheze drumul.

DN 76 Deva – Brad a fost, de asemenea, blocat, ieri dimineaţă în zona Dealu Mare, din cauza unui camion care, se pare, din cauza unor defecţiuni, nu a mai putut să urce panta.

Mai mult, angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale se aşteptau la probleme majore în partea de Sud a judeţului, în Valea Jiului, pe când precipitaţiile abundente s-au înregistrat pe Valea Mureşului şi în jumătatea de Nord. La un moment dat a existat „strat alb” până şi pe DN 7, de la Deva până la Zam, lucru mai rar întâlnit datorită traficului intens de pe această porţiune de drum.