glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Alt an, alt apel la voluntariat. „Ajungem MARI” caută voluntari în județ pentru copiii defavorizați

„Fii mai bun și după Crăciun! Schimbă viitorul copiilor din centre de plasament!”. Acesta este apelul la voluntariat lansat de inițiatorii proiectului educațional „Ajungem MARI” către cei care vor să le dăruiască copiilor defavorizați timp și cunoștințe pentru a-i ajuta să ajungă adulți, responsabili și independenți.

Programul educațional „Ajungem MARI” a dat startul înscrierilor pentru modulul de primăvară de voluntariat în centre de plasament. 2.000 de copii și tineri instituționalizați așteaptă 1.000 de noi prieteni voluntari care să dedice trei ore pe săptămână și să le ofere cunoștințe și îndrumare. Astfel, până în 21 ianuarie inițiatorii programului caută voluntari serioși și implicați, de la 16 ani în sus, care să meargă săptămânal, timp de șase luni în centrele de plasament pentru a susține ședințe interactive de pregătire școlară (matematică, engleză, romană, informatică, cunoștințe generale etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru, fotografie etc.) sau ateliere de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică. Nu e nevoie de experientă în lucrul cu copiii – voluntarii vor participa la training-uri și vor fi consiliați pe parcurs. În plus, pe langă cunoștințe, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experiențe frumoase, oportunităti, îi ajută să își descopere pasiunile, să își dezvolte abilitătile și le transmit valori pentru o viată sănătoasă. „După perioada sărbătorilor, în care copiii au primit multe vizite și cadouri, în centrele de plasament se face liniște, în timp ce nevoile majore ale copiilor au rămas: de susținere pe termen lung, de îndrumare, de încurajare, de motivare pentru a-și termina studiile și a-și construi un viitor mai bun. Prin program vrem să le fim copiilor alături tot anul, dar e nevoie de implicarea comunității pentru ca acești copii minunați care sunt ai noștri, ai tuturor, să devină adulți responsabili și independenți”, a declarat directorul executiv și fondatorul „Ajungem MARI”, Iarina Taban.

Cum te înscrii?

Modulul de voluntariat durează șase luni și începe în aprilie. Pană atunci au loc înscrierile, training-urile despre nevoile copiilor și metode de lucru cu ei și repartizarea voluntarilor la centre, în funcție de program și disponibilitate. Înscrierea se face printr-un formular online până în 21 ianuarie. Pe site-ul www.ajungemmari.ro, secțiunea Devino voluntar, puteți găsi mai multe detalii și pașii de înscriere. „Ajungem MARI” caută 1.000 de voluntari în București și 25 de județe: Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea.