glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Sarmale de pui în frunză de viță

Sarmale de pui în frunze de viţă – mai slabe şi mai sănătoase decât acelea tradiționale. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se fac!

Ingrediente :

  • 750 g carne tocată de pui AVIS 3000
  • 1 ou AVIS 3000
  • 2 linguri orez
  • 1 borcan mare foi de viţă
  • 1 legatură ceapă verde
  • 1 legatură pătrunjel
  • 3 crenguţe cimbru
  • 300 ml smântână
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • ulei

Mod de preparare

  1. Se trec foile sub un jet de apă rece şi apoi se lasă într-o strecurătoare la scurs.
  2. Pentru umplutură, carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, ceapa verde tocată, pătrunjelul, sare şi piper.
  3. Pe fiecare foaie bună, întreagă, se pune în jur de o linguriţă din amestecul de carne, se rulează şi se aşază în cratiţă, alternând cu crenguţe de cimbru.
  4. Se toarnă ulei, smântâna amestecată cu făină şi apă cât să acopere sarmalele.
  5. Se fierb la foc mic în jur de 2 ore.

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close