glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Pulpe de pui cu prune

Combinația de sărat – dulce-acrișor și un pic de iute e deosebită. Se pot servi atât la prânz, cât și seara.

Ingrediente :

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 8 pulpe de pui AVIS 3000
  • după gust sare și piper
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 500 ml vin alb
  • 1 cană prune deshidratate

Mod de preparare

  1. Într-un vas ceramic prevăzut cu un capac, încălzim uleiul, la temperatura medie-înaltă. Așezonăm pulpele de pui, fără piele, cu sare și cu piper. Gătim pulpele în două tranșe, până se rumenesc, timp de 6-8 minute, întorcându-le pe ambele părți. Scoatem pulpele pe un platou.
  2. Punem ceapa tăiată rondele în vasul ceramic și adăugam sare și piper. Gătiți ceapa, amestecând bine, până când prinde o culoare maronie, timp de 3-5 minute (reducem flacăra, dacă feliile de ceapă se gătesc prea repede). Adăugăm făina și amestecăm, timp de 1 minut. Turnăm vinul și adăugăm pulpele de pui, împreună cu sosul lăsat de acestea.
  3. Acoperim vasul și lăsăm preparatul să se gătească, până când carnea de pui se pătrunde bine, timp de 8-10 minute. În final, adăugăm prunele deshidratate și amestecăm foarte bine.

 

Poftă bună!

 

Sursa: www.gatesc.ro

Back to top button
Close
Close