glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Pui Valdostana

Învaţă să prepari un pui Valdostana delicios, ca la marile restaurante de lux. Rapid, gustos, aspectuos, pe placul oricărui mofturos!

Ingrediente :

  • 3 bucăți piept de pui AVIS 3000
  • 6 felii şuncă sau muschiuleţ afumat
  • 6 felii caşcaval
  • 1 pahar de vin
  • 1 căţel usturoi
  • 6 linguri făină
  • 1 legătură salvie
  • 1 praf sare, piper
  • 1 ceașcă ulei

Mod de preparare

  1. Se împarte pieptul de pui în jumătăți. Se asezonează bine cu sare și piper. Se dă prin faină, se scutură excesul şi se prăjesc în ulei împreună cu un căţel de usturoi, pe ambele părţi, până se colorează uniform.
  2. Piepţii de pui rumeniţi se transferă într-o tava de copt. Se pun feliile de şuncă sau muschiuleţ peste şi se dau la cuptorul încins la 180°C, timp de 5-10 minute.
  3. Între timp, se scurge excesul de ulei din tigaie. Se adaugă salvia care se căleşte un minut. Se stinge cu vin şi se fierbe până se îngroașă puţin sosul.
  4. Se scoate tava din cuptor, se toarnă sosul peste. Se aşază caşcavalul deasupra fiecărui piept de pui în parte. Se introduce din nou tava la cuptor, până când caşcavalul se topeşte şi devine auriu.

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close