glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Pui uns cu miere la cuptor cu garnitură de mazăre și șalote

Ingrediente:
1 pui întreg AVIS, 230g mazare (proaspata sau congelata), 120 ml supa concentrata de pui, 240 ml vin
spumant, 130g șalote feliate, 2 linguri tarhon tocat marunt, 250g miere, 1/2 linguriță piper, 2 linguri unt
topit, 1/2 linguriță sare, 1 lamâie feliata subțire.

 

Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 190C. Spala puiul și usuca-l cu șervețele de hârtie. Leaga-i picioarele cu o sfoara. Unge puiul cu unt și condimenteaza-l cu sare și piper. Coace-l la cuptor, neacoperit, timp de 75-100 minute pâna când carnea e patrunsa bine. Un termometru de carne ar trebui sa indice 82C. Unge puiul cu jumatate din miere și presara 1 lingura de tarhon. Mai lasa-l înca 5 minute la cuptor. Scoate puiul din tava și acopera-l cu o folie de aluminiu. Pune tava direct pe aragaz și adauga șalotele, vinul spumant, supa concentrata de pui și restul de miere. Lasa sa fi arba totul la foc mic timp de 10 minute, pâna când șalotele se înmoaie. Adauga mazarea și feliile de lamâie și mai lasa pe foc înca 5 minute. Înainte de servire pune puiul înapoi în tava și presară cu restul de tarhon.
Pofta buna!

Vezi și

Close