glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

PUI ÎN STIL ROMAN

Ingrediente:
4 bucăți piept de pui și 2 aripioare, 1 ardei gras roșu, 1 ardei galben, 90 g prosciutto, 3 căței de usturoi pisați, 200 g roșii tocate, 130 ml vin alb, 150 ml supă de pui, ulei de masline, 2 linguri capere, o mână de pătrunjel, sare, piper, oregano, cimbru.

Metodă de preparare:
Asezonează puiul cu sare și piper și pune-l la prăjit în ulei încins, până se rumenește ușor pe toate părțile. Scoate-l pe o farfurie. În aceeași tigaie, pune la călit ardeii tăiați în prealabil și prosciutto-ul, tăiat și el. Lasă la călit aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul, amestecă ușor și mai lasă pe foc 1 minut. Pune roșiile, vinul și restul de condimente în tigaie. Amestecă bine. Adaugă și carnea peste ingredientele din tigaie, supa de pui. Amestecă, micșorează focul, pune capacul și lasă la fiert până se pătrunde puiul (15-20 de minute).