glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Pui cu lapte de cocos, curry și orez basmati

Pui cu lapte de cocos, curry și orez basmati este o rețetă exotică dar ușor de preparat.

Ingrediente:

 • un piept de pui întreg Avis 3000
 • 200-300 ml lapte de cocos
 • 2 – 3 lingurițe curry
 • 1 ceapă
 • ulei de cocos sau normal (dacă faceți lapte de cocos în casă, puteți folosi untul care se formează deasupra laptelui după ce l-ați lăsat la frigider)
 • sare, piper, usturoi
 • opțional: caju, frunze de baby spanac

Mod de preparare:

 1. Se taie pieptul de pui în bucăți mari, se pune într-un bol peste care se adaugă sare, piper, usturoi praf sau dat pe răzătoare și 2-3 lingurițe de curry. Se amestecă totul și se lasă câteva minute la marinat.
 2. Opțional, într-o tigaie se pune ulei de cocos (sau normal) și se prăjește foarte puțin caju-ul. Se păstrează deoparte. Eu am făcut și fără și a ieșit la fel de bun. Caju-ul dă o notă orientală, dar este destul de greu de digerat pentru stomac.
 3. Într-o tigaie se pune ulei de cocos și se sotează ceapa până devine transparentă. Se adaugă puiul și se amestecă, apoi se adaugă imediat laptele de cocos. Se amestecă până se omogenizează totul, apoi se lasă la fiert aproximativ 12-15 minute. Nu mai mult. Fiertul excesiv duce la separarea grăsimii din laptele de cocos.
 4. Spre final, se adaugă frunzele de baby spanac, se amestecă și se închide focul. Puteți sări și peste acest pas dacă nu vă încântă verdele din farfurie. Nu aduce plus valoare gustului. În schimb, puteți să vă faceți o salată separat.
 5. Se servește aproape întotdeauna cu orez basmati

a)Se pun 2 – 3 căni de apă la fiert, cu sare.

b)Când apa a început să fiarbă, se adaugă o cană de orez și se lasă la fiert, la foc minim. În aproximativ 10-15 minute orezul va fi gata. Scurgeți excesul de apă cu ajutorul unei strecurători. Important este să nu amestecați deloc în orez, iar focul să fie minim.

6.Adăugați caju-ul prăjit direct în farfurie și serviți cald.

Poftă bună!

Sursa:www.mamipetocuri.ro

Back to top button