glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

PUI CU CEAPĂ LA CUPTOR

Ingrediente:
4 pulpe de pui AVIS
1/2 linguriță boia de ardei dulce
1/4 linguriță șofran
1/4 linguriță chimion
sare
piper
1 cățel usturoi
200 g șalotă (ceapă mică)
2 linguri vin alb
5 linguri ulei
50 ml supă de legume
1 crenguță rozmarin

Metodă de preparare:
Punem toate condimentele într-o ceașcă și le amestecăm până se omogenizează. Ungem bucățile de pui AVIS cu 2 linguri de ulei apoi presăram condimentele. Lăsăm puiul AVIS la rece pentru 20-30 minute.
Călim puiul preț de 4-5 minute pe ambele părți în 3 linguri de ulei.
Mutăm puiul AVIS cu 2-3 linguri din uleiul în care a fost prăjit, într-un vas termorezistent. Punem lângă acesta șalota (ceapă mică). Adăugăm vinul, restul de ulei, usturoiul tăiat în 4, câteva frunze de rozmarin și acoperim cu o folie de staniol.
Dăm vasul la cuptorul preâncălzit la 200°C pentru 45 de minute, apoi scoatem folia și lăsăm să se rumenească pe ambele părți (cam 15 minute pentru fiecare parte, în funcție de puterea cuptorului). Verificăm dacă ceapă este moale – dacă este nevoie o mai lăsăm în cuptor până capătă „consistența” dorită.
Servim puiul AVIS cu șalotă, însoțit de o garnitură de orez și salată.