glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Pui cu cartofi dulci la cuptor

O masa echilibrată, rapidă și ușor de preparat.

Treceți de la cartofii prăjiți tradițional, la aromele coapte ale cartofului dulce.

Ingrediente :

  • 4 pulpe de pui AVIS 3000 (dezosate, fără piele)
  • 2 cartofi dulci mari (aprox. 500 gr)
  • 5 linguri suc de pe ghimbir murat
  • 1 legătură ceapă verde tânără (aprox. 1 lingura cu vârf ceapa tocata)
  • susan prăjit
  • puțin ulei pentru uns pulpele și cartofii
  • sare, piper negru, turmeric

Mod de preparare

  1. Pulpele le tăiem în două, ca să avem bucăți mai mici. Se presară generos cu sare, piper negru și turmeric. Picurăm puțin ulei și se masează să se acopere uniform de condimente.
  2. Cartofii se curăță, se taie rondele groase de aproximativ 1 deget și se condimentează ca și cartofii.
  3. Așezăm cartofii într-o tavă termorezistentă. Deasupra și printre ei se pun bucățile de carne. Se toarnă peste ele sucul de ghimbir.
  4. Se dau la cuptor, la 200C, până carnea e făcută și plăcut rumenă (aproximativ 45 minute).
  5. Scoatem carnea și cartofii din tavă pe platoul de servire. În sucul rămas în tavă se adaugă ceapa tocată rondele și se amestecă, se va găti ușor de la căldura tăvii și a sosului.
  6. Apoi turnăm sosul peste cartofii de pe platou. Se presară totul cu susan prăjit.

Poftă bună!

 

Sursa: www.e-retete.ro

Back to top button
Close
Close