glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Pui cu broccoli și lămâie

Ingrediente:

2 buc. piept de de pui, 2 linguri zeamă de lămâie, 350 ml supă de pui, 2 buc piept de pui fără piele, 3 linguri făină , 350 gr broccoli , 200 gr ciuperci

Mod de preparare:

Într-o tigaie neaderentă călește pieptul de pui AVIS tăiat fâșii și ciupercile feliate subțire într-o lingură de ulei. Ai grijă să le întorci la fiecare 2 minute de pe o parte pe alta până când se rumenesc. Adaugă broccoli și 250 ml supă de pui și lasă să dea în clocot la foc mediu, apoi redu flacăra și acoperă cu un capac. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute, până când broccoli și puiul sunt fierte. Oprește focul.

Amestecă bine 100 ml de supă de pui, zeamă de lămâie și făină și pune într-o tigaie pe foc mic. Lasă amestecul să fiarbă până când începe să se îngroașe și să capete consistența unei smântâni. Condimentează cu sare și piper și 2-3 căței de usturoi.

Toarnă sosul peste pui și broccoli și lasă-le pe foc încă 1-2 minute.

Servește puiul cu broccoli cu tăieței de orez, orez sau cușcuș. Poftă bună!