glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Pui Catalan

Puiul catalan este cina ideală penru zilele lungi, când nu ai timp să găteşti. Se face repede şi e foarte gustos.

Ingrediente

·          1 pui  Avis 3000

·          2 cepe

·          6 căţei usturoi

·          100 ml vin alb sec

·          4 roşii bine coapte

·          1 dovlecel

·          1/2 vânătă

·          3 ardei graşi de culori diferite

·          100 măsline

·          2 linguri ulei de măsline

·          cimbru

·          1 foaie dafin

·          câteva frunzuliţe de busuioc

·          pătrunjel

·          sare

·          piper

Mod de preparare

1.Se curăţă, se spală şi se taie puiul în bucăţi care se rumenesc uşor în ulei. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune ceapa tăiată peștişori şi toate celelalte legume, tăiate.

  1. După ce s-au înmuiat, se adaugă usturoiul, sare, piper şi verdeţurile tăiate, şi se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă şi să se evapore vinul, apoi se adaugă măslinele, dafinul și cimbrul.
  2. Se lasă cu măslinele timp de 15 minute, apoi se pune puiul şi se lasă la fiert acoperit încă 45 de minute sau până când puiul este complet făcut.