glasul-hd.ro Web analytics

Justiție

Propuneri de arestare, în cazul fetiţei moarte de la Lupeni

Update: Tribunalul a decis arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile. Inculpaţii au contestat însă măsura, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel Alba.

 

În dosarul fetiţei din Lupeni care a murit miercuri, mama şi concubinul acesteia sunt acuzaţi de lovituri cauzatoare de moarte, iar Parchetul a propus astăzi Tribunalului Hunedoara arestarea lor preventivă.

Cu două zile în urmă, un echipaj al Ambulanţei răspundea unui apel la 112 prin care era anunţat leşinul unei fetiţe de trei ani şi opt luni. După manevre de resuscitare care au durat mai bine de 40 de minute, s-a constatat decesul fetiţei. Echipajul Ambulanţei a observat însă, pe lângă faptul că fetiţa era malnutrită, (situaţie în care se află ceilalţi doi fraţi ai ei cu vârste de un an, respectiv patru ani) aceasta şi numeroase vânătăi pe corp. Din acest motiv au anunţat poliţia. Cercetările ulterioare şi, mai ales necropsia efectuată joi dimineaţa, au arătat că fetiţa, care suferea de un început de bronhopneumopatie, în loc să primească mâncare şi medicamente, a primit doar… bătaie. Conform comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, mama fetei (în vârstă de doar 20 de ani) şi concubinul acesteia (de 29 de ani) au lovit-o în repetate rânduri pe fetiţă, mai multe zile la rând, în special în zona coapselor, mâinilor şi feselor, cu palma dar şi cu un laţ de lemn. „Conform concluziilor provizorii ale raportului de necropsie, moartea victimei a fost violentă şi s-a produs la data de 1.02.2017, prin şoc hemoragic consecutiv multiplelor echimoze (vânătăi – n.red.)”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

 

Citeşte şi:

 

Micuţa din Lupeni a murit pentru că a primit bătaie, în loc de medicamente

 

 

Tags