glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Primarul din Hațeg dă detalii despre delegația în Franța

După ce Glasul Hunedoarei a scris vineri că Primăria Hațeg a încălcat legea accesului la informații de interes public și nu a răspuns la majoritatea solicitărilor ziarului referitoare la deplasările în străinătate, reprezentanții instituției au transmis, după apariția articolului, informațiile cerute de ziar.

Primăria Hațeg a depășit termenul legal de 30 de zile calendaristice în care ar fi trebuit să răspundă solicitării trimisă de ziar. După o reclamație administrativă trimisă de ziar, Primăria Hațeg a trimis un răspuns scurt și sec în care ne informa doar că primarul Marcel Goia a fost în Franța (fără se se precizeze localitatea / localitățile), în 27 – 31 mai anul trecut și că deplasarea a costat 5000 de lei. După ce Glasul Hunedoarei a trimis o nouă reclamație administrativă în 11 iulie, Primăria Hațeg a transmis informațiile solicitate de ziar încă din 24 mai anul acesta.

Vizită în două orașe franceze

Potrivit Primăriei Hațeg, primarul Marcel Goia a fost într-o delegație în Franța, în orașele Quimper și Briec, la invitația oficialităților din cele două localități și a unei asociații franceze, la un eveniment care a marcat 30 de ani de colaborare între partenerii francezi cu Țara Hațegului, perioadă în care au avut loc mai multe proiecte comune finanțate din fonduri private sau prin programul Erasmus+. “A fost vizitat Liceul Likes din Quimper și în special secțiile profesionale, unde tinerii învață, aplicat, să utilizeze ultimele generații de tehnologii. Împreună cu Liceul din Quimper, orașul Hațeg a colaborat în trecut în vederea dezvoltării unei secții de electronică a Colegiului Național «I.C. Brătianu» Hațeg”, se arată în raportul trimis de Primăria Hațeg.

La Briec, primarul din Hațeg a semnat un protocol de înfrățire între cele două localități. Delegația din Hațeg a avut ce învăța de la orașul francez cu 5.500 de locuitori. Briec are un centru de producere a energiei termice, un bazin didactic, un complex sportiv, un centru de tip “after school” în care copiii pot petrece timpul liber și o întreprindere manufacturieră care lucrează cu persoane cu dizabilități. “Din toate aceste vizite, au fost identificate modele mai mult decât interesante și benefice, atât instituțiilor cât și mediului privat”, au concluzionat reprezentanții Primăriei Hațeg după vizita primarului în Franța.

Citește și

Primăria Hațeg încalcă legea accesului la informații când este întrebată de deplasările externe

Tags
Back to top button
Close
Close