glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

„Prețul trădării” sau cât mai costă un vot în CL Deva

„Prețul trădării” nu este un titlu de film, ci un posibil scenariu în Consiliul Local Deva. În urmă cu o lună, „Glasul Hunedoarei” atrăgea atenția asupra unor condiții, cel puțin ciudate, pe care Primăria Deva le cerea pentru o posibilă candidatură la postul de manager al Casei de Cultură.

Potrivit anunțului publicat pe site-ul administrației locale, condițiile de participare erau parcă trasate pentru o anumită persoană.

Coincidență sau „șablon”?

Persoana care dorea să se înscrie la concurs trebuie să dețină cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul Ştiinţe umaniste şi arte – Ramura Filologie ori în domeniul Științe sociale – Ramura Științe ale comunicării – Jurnalism; să aibă diplomă/atestat/certificat care atestă absolvirea unui curs de management; să dețină vechime în specialitatea studiilor absolvite de minimum 5 ani. Totodată, trebuie să nu îi fi încetat contractul individual de muncă, raportul de serviciu ori contractul de management din motive imputabile persoanei, în ultimii 5 ani. Edilul interimar al municipiului Deva, Ovidiu Moș, susținea atunci că toate condițiile de participare respectă legea și că postul nu este „cu dedicație”. „Postul a mai fost o dată scos la concurs, iar atunci una dintre condiții a fost să fie absolvent de studii culturale, dar nu s-a înscris nimeni. Acum a fost scos din nou, iar legea ne-a permis să facem aceste modificări, poate se prezintă cineva. Nu e pregătit pentru nimeni, totul e transparent, nici nu se pune problema de așa ceva. Chiar sunt curios dacă se prezintă cineva”, a declarat acum o lună primarul interimar al municipiului Deva, Ovidiu Moș.

„Astă seară dansăm în familie”

Transparent sau nu, condițiile de „calificare” la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură din Deva îi vin ca „turnate” Valentinei Mureșan, soția consilierului local Florin Mureșan (foto).  Într-un an de mandat, soțul candidatei pentru șefia Casei de Cultură s-a remarcat doar o singură dată în momentul în care a trădat echipa PSRO la votul pentru desemnarea primarului interimar, optând pentru pesedistul Ovidiu Moș în detrimentul colegului său de partid, Răzvan Mareș. Surse din zona noului primar interimar, Ovidiu Moș, au dezvăluit atunci că prețul trădării lui Mureșan ar fi fost numirea soției sale pe postul de Manager al Casei de Cultură, post pe care i l-ar fi promis și fostul edil Mircia Muntean, dar din motive necunoscute nu i l-ar mai fi dat. Coincidență sau nu, luni, Valentina Mureșan și-a depus cererea de înscriere la concursul organizat de municipalitate, pentru postul de manager al Casei de Cultură Deva. Rămâne de văzut, prin transparența promisă de primarul interimar, Ovidiu Moș, dacă trădarea în CL Deva este o chestiune de opțiune personală sau se plătește cu funcții publice.

Tags

2 Comments

  1. Ciocane, las-o mai usor cu tradarea ca nu este vorba nici pe departe de asa ceva.Daca tot te crezi un mare guru lasa-l pe Muresan si explica asa cu inteligentia ta in materie de politica de ce am tradat eu, sint curios ce explicatii gasesti !

Back to top button
Close
Close