Rețeta zilei by Avis 3000
Pilaf de orez cu pui și ciuperci
Pilaful este printre cele mai populare rețete tradiționale românești. Cu pui, curcan, legume, simplu sau de post, pilaful se regăsește printre meniurile de zi cu zi ale românilor.
Ingrediente:
- 500 grame piept de pui dezosat Avis 3000
- 400 grame ciuperci
- 150 grame orez;
- 2 morcovi;
- 1 ceapă;
- 1 ardei gras roșu;
- 1 ardei capia verde;
- 1/2 legătură pătrunjel;
- 2 lingurițe cu sare.
Mod de preparare:
- Punem pieptul de pui la fiert într-o oală cu apă și sare; pregătim legumele: tăiem ceapa mărunt, morcovii îi dăm prin răzătoarea mare, iar ardeii (roșu și verde) îi tăiem cubulețe.
- Într-o oală (capacitate: 2l) punem două linguri cu ulei. Așezăm oala pe aragaz (foc mediu) și adăugăm ceapa; lăsăm câteva minute la călit amestecând continuu, apoi adăugăm morcovii și ardeii. Lăsăm legumele câteva minute la călit apoi adăugăm orezul (150 grame de orez = 1 cană de 250 ml); mai lăsăm 1 minut orezul la călit și apoi adăugăm 1 l de apă, sare și lăsăm să fiarbă. În momentul în care orezul este aproape fiert punem ciupercile și verificăm de sare.
3.Între timp pregătim pieptul de pui. Când pieptul de pui este fiert îl luăm de pe foc și îl tăiem cubulețe, apoi îl punem la prăjit pentru doar 5 minute.
4.La final adăugăm puiul și pătrunjelul tocat mărunt.
Poftă bună!
Sursa:sfatulparintilor.ro