glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Piftie de pui

Cunoscută și ca răcitură, rețeta de piftie de pui e cea pe care ți-ai dori să o gătești în fiecare anotimp, dar o faci doar iarna.

Ingrediente :

  • 1 kg picioare pui Avis 3000
  • 1 kg gât pui Avis 3000
  • 1 kg piept pui  Avis 3000
  • 1/2 kg morcov
  • 1/2 kg rădăcină păstârnac
  • 1/2 kg rădăcină pătrunjel
  • 1 căpățână usturoi
  • sare
  • piper

 

 Mod de preparare

  1. Punem ghearele, gâtul și pieptul de pui într-o oală încăpătoare.
  2. Curățăm rădăcinoasele, dacă sunt mari le tăiem în două și le adăugăm în oală. Completăm cu apă. Lăsăm la fiert la foc mic, până când carnea este foarte bine fiartă și începe să cadă de pe os. Pieptul de pui fierbe mai repede și va trebui scos mai înainte.
  3. Când carnea și legumele sunt foarte bine fierte le scoatem . Curățăm usturoiul, îl pisăm mărunt și îl adăugăm în zeamă.
  4. Adăugăm și sare după gust. Gustăm supa obținută și dacă este cazul mai adăugăm sare sau usturoi. Strecurăm zeama și îndepărtăm resturile de carne și legume.
  5. Dacă doriți, pentru siguranță, înainte de a strecura supa puteți adaugă un pliculeț de gelatină.
  6. Punem răcitura în vase. Dacă doriți să o serviți ca aperitiv la masa festivă folosiți niște forme. Cele de savarine de exemplu merg foarte bine. Punem o lingură de răcitură pe fundul formei, morcovii fierți îi tăiem cu un decupator în formă de stea și îi așezăm în formă. Decoram și cu câteva frunzulițe de pătrunjel pentru un aspect frumos. Dăm câteva secunde la congelator ca să se închege.
  7. Tăiem pieptul de pui cubulețe și îl așezăm deasupra.
  8. Mai adăugăm câteva feliuțe de morcov apoi turnăm răcitura până când forma este aproape plină. Eu am mai adăugat niște pătrunjel pentru puțină culoare.
  9. Dăm formele la frigider peste noapte. Ideal ar fi să o lăsăm cel puțin 24 ore ca sa fie bine închegată. Ca să o scoatem ușor scufundăm rapid forma într-un vas cu apă fierbinte , așezăm platoul deasupra și răsturnăm rapid.

Pofta bună!

Sursa : www.caietulcuretete.com

Back to top button
Close
Close